CHP'li Emine hanımdan Said Nursi'ye iftira!

CHP'li Emine hanımdan Said Nursi'ye iftira!

Tarhan, basın açıklamsı sırasında sözü dönüp dolaştırıp Said Nursi'ye ve Münazarat Sempozyumu'na getirdi

Risale Haber-Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, basın açıklamsı sırasında sözü dönüp dolaştırıp Said Nursi'ye ve Münazarat Sempozyumu'na getirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın annesinin vefatının ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Said Nursi ile ilgili yalan yanlış bilgiler ileri sürdü.

Milliyet'in sitesinde yer alan habere göre Tarhan, "Saidi Nursi’yi koruma kanunu çıkartılmasının dahi şaşırtıcı olmayacağını" söyledi.

Geçmişten beri Said Nursi ile kasıtlı olarak karıştırılan isimleri Said Nursi gibi açıklama konusu yapan Emine Ülker Tarhan, Ergenekoncuları ısrarlı savunmaları ile biliniyor.

Tarhan'ın açıklamasındaki bazı ifadeler şöyle:

"Son olarak karanlık işgal günlerinde Anadolu’nun gerçek din adamları emperyalizmle mücadele etmek ve yurt toprağını korumak için köy köy, kasaba kasaba halkı örgütlerken, keyif süren ve radyodaki sesleri meleklerin taşıdığına inanmamızı isteyen Said’i Nursi’yi kutsayıp, Mustafa Kemal’i lanetleyen bir üniversite toplantısında haremlik selamlık provaları yaptıran AKP’nin güç sarhoşluğu ile kendinden geçmiş genel başkan yardımcısının bu konudaki yoğun çabaları dikkat çekicidir.

Deprem acıları ile başbaşa bırakılmış, savaştan çıkmış bir şehir görüntüsündeki memleketi Van dışında her yerde arzı endam eden bu kişiye sormak gerek. Dün ‘Saidi Nursi’ci olduğumuz için okuldan atıldık’ diye ağlayanlar bugün parasız eğitim isteyen gençleri okuldan atıp zindanlara kapatanlar, Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde satırlarla saldırıp terör estirenleri ise koruyup kollayanlar mıdır değil midir?

Üniversitede haremlik selamlık provası yaptıranların, gücünü emperyalist güçlerden alan ve İngilizlerle dostluğu dillere destan Nursi hayranlığı şaşırtıcı değildir ve bir Saidi Nursi’yi koruma kanunu çıkartmaları dahi şaşırtıcı olmaz.“