Said Nursi araştırma merkezi gündemde yok

Said Nursi araştırma merkezi gündemde yok

Prof. İbicioğlu, Said Nursi Araştırma Merkezi açılması yönünde de bir gündemlerinin olmadığını söyledi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Said Nursi Araştırma Merkezi açılması yönünde de bir gündemlerinin olmadığını söyledi.

Geçtiğimiz ay Isparta'nın Kanal 32 ekranlarında yayınlanan Basın Kulübü programına katılan SDÜ Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özcankaya, üniversitelere bilim adamlarının isimlerinin verilmesi gerektiğini söyleyerek, üniversitenin isminin Süleyman Demirel olmasının yanlış olduğunu ifade etmişti.

isparta_haber.20120226113159.jpg(Isparta'daki Said Nursi tartışması Risale Haber'de böyle yer almıştı.)

Prof. Özcankaya'nın sözlerine AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir "Süleyman Demirel isminin silinip Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi konulması gerektiğini düşünüyorsa bunu açıkça söylesin" şeklinde karşılık verince tartışma başlamıştı.

Aynı konu Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na da soruldu. Demirel’le ilgili tartışmaların içerisinde olmayacaklarını belirten İbicioğlu, “Biz işimize bakıyoruz. Bizim üniversitenin ismini değiştirmek gibi bir düşüncemiz yok" ded.

Üniversitenin kurumsal sesinin Rektör olduğunun altını çizen Prof. Dr. İbicioğlu, üniversite bünyesinde Said Nursi Araştırma Merkezi açılması yönünde de bir gündemlerinin olmadığını ifade etti. Rektör İbicioğlu ayrıca “Akademisyenlerin yaptığı açıklamalar kendilerini bağlar” dedi.

Rektör İbicioğlu'nun yıllarca Isparta ve Barla'da kalan ve bu şehirle adeta özdeşleşen Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili olumsuz değerlendirmesi üzüntüyle karşılandı.