Güvenlik internetten kurumlar da yararlanacak

Güvenlik internetten kurumlar da yararlanacak

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurulu (BTK), güvenli internet hizmetine geçmek isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak için SMS'le kayıt döneminin başlatılmasının ardından yeni bir uygulama daha başlattı.

Kurum yaptığı yazılı açıklamada, güvenli internetten bundan böyle kurumların da yararlanabileceğini söyledi. Güvenli internetten şu ana kadar bireysel olarak vatandaşlar yararlanabiliyordu.

Güvenli internet sisteminden kurumların yararlanacak olmasına çok önem veriliyor. Güvenli internetten yararlanma bireysel kullanıcılarda olduğu gibi, kurumlarında seçeneğine sunulacak. İsteyen kurum, güvenli internete geçiş sağlarken isteyen kurum da bu uygulamamadan yararlanmayabilecek.

BTK yetkililerinden alınan bilgilere göre, bireysel olarak başlatılan güvenli internet uygulamasından kurumların da yararlanmak için taleplerinin olduğu öğrenildi. Uygulamaya geçilen, kurumsal güvenli internet paketinde de farklı profillerin sunulacağı ifade edildi. Güvenli internete geçmeden önce 11 yılda, Türkiye'deki abonelerden 22-23 bini internete filtre taktı. 22 Kasım'da başlayan güvenli internet hizmetinden ise şu ana kadar 220 bin vatandaş yararlandı. 2 ayda 500 binin üzerinde vatandaşın yararlanıyor.

Cihan