Zekatlarımız da vergiden düşülsün

Zekatlarımız da vergiden düşülsün

ESAM İstanbul Şubesinin her ay düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, sosyal bir konu olan “Yoksulluk ve Yoksunluk” konusunu ele aldı

ESAM İstanbul Şubesinin her ay düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, sosyal bir konu olan “Yoksulluk ve Yoksunluk” konulu panelde Prof. Dr. Hamdi Döndüren; “İslam’ın Yoksulluk ve Yoksunluğa Bakışı”nı, Dr. Faruk Taşçı; “Sosyal politikalar açısından Yoksulluk” konusunu ve Cansuyu derneğinin 2010 yılı yoksulluk araştırmasını yapan Adamor yönetim kurulu başkanı Emir Osmanoğlu da; “Türkiye’de Yoksulluk Algısı Araştırması”nı sundu.

Paneli yöneten Esam İstanbul Şube başkanı Ekrem Arıkan, yoksulluk ve yoksunluğu bir arada işlemek suretiyle toplumumuzun maddi ve manevi dengeyi gözetmesi noktasında önemli bir hususa dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Panelde, yardımda bulunanların zengin oldukları için değil, kendilerini yardım edecek konumda gördükleri için yardım yaptıkları ve yardıma muhtaç olanların da yardımdan çok iş desteğine ihtiyaç duydukları ortaya kondu.

Yoksulluğun her ne şekilde olursa olsun önlenmesi noktasında insana karşı bir hak olarak görülmesinin önemine değinilerek bunun bir zihniyet dönüşümüyle aşılacağı belirtildi.

Zekatın da namaz gibi emredildiği, yoksulluğu önlemede en önemli bir araç olduğu, Malezya örneğinde olduğu gibi vergiden düşülmesi gibi yöntemlerle zekatın kamu tarafından toplanabileceğinin belirtildiği panelde, vakıf müesseselerinin de önemli bir işlev gördüğü, sivil toplum örgütlerinin yardımlaşmada ihtisaslaşmaya gitmesi gerektiği de vurgulandı.

Panel sonrasında panelistlere birer şilt hediye eden ESAM yöneticileri, sosyal politikaların belirlenirken panelde tartışılan başlıkların dikkate alınması noktasında yazılı raporlarla kamuoyunu bilinçlendirmenin önemine dikkat çekti.

HicretHaber