Başörtüye alerjisi olan hocaya ceza

Başörtüye alerjisi olan hocaya ceza

Başörtülü öğrencilerin fotoğraflarını çekerek fişleyen öğretim üyesine kınama cezası verildi.

Ömer Oruç'un haberi:

Başörtülü öğrencilerin fotoğraflarını çekerek fişleyen ve fakülteye girmelerine engel olan yasakçı öğretim üyesine kınama cezası verildi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Esat Rennan Pekünlü, bir süredir başörtülü öğrencileri derslere almıyor, onlara hakaretlerde bulunuyordu. Başörtülü öğrencilerin derslere girmemesi ya da sınavlara alınmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı, ilgili öğretim üyesi hakkında işlem yaptıklarını söyledi.

Fakültede kısa bir süre önce birkaç öğrenciye yönelik böyle bir uygulama yapıldığını, öğrencilerin rektörlüğe yazılı başvurması üzerine disiplin soruşturması açtıklarını anlatan Dekan Kazancı, "Rektörlüğümüzce Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü hakkında disiplin soruşturması açılması talep edilmiştir. Soruşturma neticelenmiş olup anılan kişinin, kınama cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir. Anılan kişi, cezanın iptalini istedi. Ayrıca müşteki F.G.'nin eğitim öğretim hakkının engellenmesi, özel hayatın gizliliğinin ihlâli ve ayrımcılık yapıldığı yönündeki şikâyetleri üzerine İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nca verilen görevsizlik kararı gereği Prof. Dr. Pekünlü hakkında ceza soruşturması açılmıştır. İlk soruşturma neticesinde muhakeme edilmesi yönünde karar verilmiş, son soruşturmada da aynı yönde karar çıkmış olup, karar, yasa gereği itiraz üzerine Danıştay'a gönderilmiştir." dedi.

Zaman