Suriye'de Esed altı ay sonra halkın karşısında

Suriye'de Esed altı ay sonra halkın karşısında

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, dün yaptığı açıklamalarla özellikle Arap Birliği'ne meydan okuduktan sonra bugün de halkın karşısına çıktı.

Rejim karşıtı gösterilerin başladığı Mart ayından beri çok az halkın karşısına çıkan ve konuşmalarını hep televizyondan yapan Esed, ailesiyle birlikte Şam'da düzenlenen destek gösterisine katıldı. Esed en son 6 ay öce halkın karşısına çıkmıştı.

Etrafında çok sayıda koruma ile birlikte yanında eşi Esma Esed ve iki çocuğu ile birlikte kısa bir konuşma yapan Beşşar Esed, "Ben bu sokağa aitim. Bu dönemi onlar ve planları için sona erdireceğiz. Hiç şüphesiz kazanacağız" dedi. Emeviye Meydanı'nda toplanan kalabalık da Esed'in yanı sıra istihbarat örgütü olarak bilinen ve göstericilerin öldürülmesinin arkasındaki güç olduğu belirtilen Şebiha lehine sloganlar attı.

Takım elbise yerine günlük bir kıyafet tercih eden Esed, kalabalığa "Sizinle birlikte olmak istiyorum ki Suriye'nin karşı karşıya bulunduğu her şeye karşı böylece sizden güç alabileyim. Geleceğe inancımızı sürdürmemiz çok önemli. Benim bu komplolara karşı zafer kazanacağımıza inancım tam" diye seslendi.

Cihan