Hz. Ebu Bekir'de öne çıkan beş kavram

Hz. Ebu Bekir'de öne çıkan beş kavram

"Sadık Dost: Hz. Ebû Bekir" başlığında sahabe neslinin en önemli simasını anlattı

Risale Haber-Haber Merkezi

Siyer Araştırmaları Merkezi'nin 1 Ocak 2011 tarihinde İstanbul, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde yaptığı tanıtım programıyla kamuoyu ile paylaştığı "82 İl 82 Sahabî" projesinin ilk programı 8 Ocak 2011 Pazar günü Adana Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Yoğun bir katılım ile yapılan programda, Muhammed Emin Yıldırım "Sadık Dost: Hz. Ebû Bekir" başlığında sahabe neslinin en önemli simasını anlattı.

Kur'an-ı Kerim ile başlayan program selamlama konuşmasının ardından, Muhammed Emin Yıldırım Hoca'nın sahneye davet edilmesi ile devam etti. Yıldırım konuşmasına, Sahabe neslinin değer ve önemini hatırlatarak başladı. Yıldırım, "Sahabe nesli sarsıntı içerisinde olanlara sabit dağlar, yolunu kaybedenlere yol bulduran nehirler, yönlerini yitirenlere yön gösteren yıldızlardır.  Adana'nın tarihi kaynaklardaki ismi Edene'dir. Edene isminin Andarun kelimesinden geldiği söylenir. Andarun; nehrin üzerinde demektir. Adana, Seyhan nehrinin üzerinde kurulu olduğu için bu ismi almıştır. Nehirler yollarını kaybedenlere yol buldurur ya; biz de 21. yüzyılda yolumuzu Hz. Ebû Bekir'in rehberliğinde bulacağız. Hz. Ebû Bekir'in nehrinden kana kana su içeceğiz"
dedi.

Yıldırım, Hz. Ebû Bekir'in hayatını beş kavram üzerinden anlattı: "Hz. Ebû Bekir'in hayatında öne çıkan beş kavram: Muhabbet, Sadakat, Teslimiyet, Celadet ve Evveliyet'tir. Muhabbeti yüreğinin esası kıl ki, imanın tadına varasın. Sadakati aklının esası kıl ki, doğruluktan ayrılmayasın. Teslimiyeti hayatının esası kıl ki, yanlış yollara sapmayasın. Celadeti duygularının esası kıl ki, hak adına aslan gibi kükreyesin. Evveliyeti hedeflerinin esası kıl ki, hayırlarda yarışasın, hayır işlemeye doymayasın."

Adana ve çevre illerin yoğun ilgi gösterdiği program halkın büyük bir memnuniyeti ve istifadesi ile sona erdi. Merkez'den yapılan açıklamaya göre ikinci program 25 0cak  2011'de Samsun'da yapılacak.