Eygi: Nurcuların hizmetlerine sevinirim

Eygi: Nurcuların hizmetlerine sevinirim

Eygi, "Bediüzzaman hazretlerinin yolundan giden Nurcuların hizmetlerine sevinirim" dedi

Risale Haber-Haber Merkezi

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, "Bediüzzaman hazretlerinin yolundan giden Nurcuların hizmetlerine sevinirim" dedi.

Hangi cemaate, tarikata, gruba mensup olursa olsun, Müslümanların hayırlı başarılarının kendisini sevinçlere gark ettiğini ifade eden Eygi, "Bir imam camisini cemaatle doldurmuş, buna sevinirim... Bir grup Müslüman bir İslam mektebi açmış; iyi, güçlü, vasıflı gençler yetiştiriyormuş, buna çok sevinirim... Müteşebbis bir grup çok kaliteli, faydalı bir dergi çıkartmış, çok memnun olurum... Şu veya bu tarikat müridlerini iyi yetiştiriyor, olgunlaştırıyormuş, buna da sevinirim" şeklinde yazdı.

Cemaat isimleri de veren Eygi, yazısını şöyle sürdürdü:

"Gerçek Nakşî şahıslar ve cemaatler hayırlı hizmetler yaparlarsa ki yapıyorlar, kendim yapmış gibi sevinirim. Ehl-i Sünnet yolunda şaşmadan yürüyen Süleyman Efendi bağlılarının hizmetlerine yine sevinirim. Bediüzzaman hazretlerinin yolundan giden Nurcuların hizmetlerine sevinirim. Cerrahîler, Uşşakîler, Kadirîler, Rufaîler, öteki tarikatlar hizmet ettikçe, başarı kazandıkça ben sevincimden uçarım."