Deprem Danışma Kurulu yarın toplanacak

Deprem Danışma Kurulu yarın toplanacak

Deprem Danışma Kurulu yarın Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında toplanacak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Merkez Bina'da gerçekleştirilecek toplantının başında, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bir açış konuşması yapacak.

Toplantıya, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkan V. İ. Ejder Kaya'nın yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi, Türkiye Kızılay Derneği, TÜBİTAK, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, Deprem Mühendisliği Derneği, Türkiye Müteahhitler Birliği, Türkiye Deprem Vakfı temsilcileri de katılacaktır.

Açıklamada, ''Toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlık edecek olup, Kurulun gündeminde 23 Ekim 2011 tarihinde Van'da meydana gelen deprem ağırlıklı olarak yer alacaktır. Kurulda ayrıca 2012 yılında başlayacak olan Ulusal Deprem Araştırma Programı, Etik Kurallar ve Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı'nda gelinen aşamalar tartışılacaktır'' denildi.

Zaman