23 Bin 693 hizmetli memurluk istiyor

23 Bin 693 hizmetli memurluk istiyor

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci kamuda görevli hizmetlilerin memurluğa atanmak istediklerine dikkat çekerek büyük mağduriye yaşadıklarını söyledi

23 Bin 693 Hizmetli Memur Olmak İstiyor

Kamuda hizmetli kadrosunda görev yapanların memurluğa atanmak istediklerine dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Kamuda görevli hizmetliler düşük kadroya, az ücrete mahkûm edilmişlerdir. Büyük bir mağduriyet yaşamaktadırlar.

Bugün hizmetliler kamuda memur olarak çalıştırılmaktadırlar ve yaptıkları işin karşılığını talep etmektedirler.  Onları memur kadrosuna atamak her şeyden önce bir hakkın teslim edilmesi olacaktır.” dedi.

Hizmetlilerin görev tanımına giren işlerin kamuda taşeron firma çalışanlarına yaptırıldığını kaydeden Önder Kahveci “ Hizmetlinin görev tanımında yer alan temizlik v.b işler bugün bütün kamuda taşeron firma elemanlarına yaptırılıyor.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda 120 bin taşeron firma elemanı görev yapıyor. 23 Bin 963 hizmetli var. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi artık hizmetlilerin yerlerini taşeron firma çalışanları aldı.

Kamuya hizmetli alımı da yapılmıyor. Hizmetli kadrosunu kamudan kaldırmak adeta bir zaruret haline gelmiştir. ” şeklinde konuştu.

Ayrıca üniversite mezunu olupta hizmetli kadrosunda görev yapmak zorunda olan kamu çalışanları olduğunu ifade eden Kahveci bu insanlarında aldıkları eğitime göre kamuda değerlendirilmelerinin ve buna uygun kadrolarda istihdamlarının daha doğru olacağını belirtti.

Kahveci kamuda bazı kurumların hizmetlileri memur kadrosuna alarak hizmetli kavramını ortadan kaldırdığını ifade ederek bunun tüm kamuda hayata geçmesini beklediklerini kaydetti.

Kahveci Sağlık Bakanlığı’nın da 23 bin 693 hizmetlinin memur olmayı beklediğini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: Bugün Sağlık Bakanlığı’nda 23 bin 963 hizmetli kadrosunda görev yapan arkadaşımız memur kadrosunu talep ediyor. Mağduriyetlerinin son bulmasını, hak ettikleri işlerinin karşılığı olan unvana kavuşmak istiyor.

Bakanlık bu feryadı duymalıdır, çalışanların taleplerini kulak vermelidir. Yeni memur kadrosu mu açarlar ya da emekli olarak boşaltılan kadrolara mı hizmetlilere verirler.

Bu konuda artık harekete geçmelidirler.  Adaletsizlik son bulmalı, memur kadrosu bekleyen hizmetliler sevindirilmelidir.

Haber7