Said Nursi filminde hedef 5 milyon izleyici

Said Nursi filminde hedef 5 milyon izleyici

2 milyon izleyiciye ulaşarak yılın en çok gişe yapan filmlerinden olan Allah’ın Sadık Kulu Barla’nın hedefi 5 milyon izleyici

Bediüzzaman  Said Nursi’nin 1927-1934 yılları arasında Barla’da geçen yaşamının anlatıldığı 3D animasyon filmi “Allah’ın Sadık Kulu: Barla” vizyona girdiği  4 Kasım’dan itibaren büyük bir seyirci başarısı yakaladı. Samanyolu Yayın Grubu’nun hazırladığı Allah’ın Sadık Kulu Barla filmi 2 milyon izleyiciyi aşarak, en çok izlenen filmler sıralamasında 4’üncü oldu.

Hedeflerinin Avrupa, Amerika ve Asya gösterimleri ile birlikte 5 milyon izleyici olduğunu belirten filmin yapımcısı Fatih Gök, gişedeki başarıdan memnun olduklarını söyledi. Gök, filmin İngilizce ve Arapça dublajlı versiyonlarının da hazırlandığını kaydetti.

Filmin beklenen başarıyı yakalama yolunda hızla ilerlediğini belirten yapımcı Fatih Gök, “Beklenti daha yüksek. Geldiğimiz nokta, 6 haftada 2 milyon izleyici olarak gerçekleşti. Bu planla gidersek, tahmin ediyorum 20’inci haftada hedefimiz olan 5 milyon izleyici sayısına yurt dışı gösterimlerini de ekleyerek ulaşacağız. Hatta Avrupa ve ABD gösterimleri ile sayının 5 milyonu da geçmesini umuyoruz. Film şu anda Türkiye genelinde 255 kopya ile 315 salonda gösteriliyor. Bugüne kadar da çok az salonda filmin gösterimi sonlandırıldı. Filme aynı ilgiyi görmek mümkün. Hedefimiz Avrupa’da 2012’nin ilk aylarında. 500-600 bin seyirci alabilmek. Film yurt dışında İngilizce ve Arapça dublaj ile gösterime girecek. Avrupa gösterimi de bugün  Berlin’deki gala ile yapılacak” dedi.

Filmin Said Nursi’ye olumsuz önyargıları kırma konusunda da güzel bir örnek olduğunu söyleyen Gök, “Filmi öven, Said Nursi’nin doğa severliği, hayvan severliği ve tabii ki insan severliğini bu derece mükemmel olduğunu bilmediğini söyleyenlerin ne kadar çok olduğunu öğrendik. Bir çok yazar filmi ve Said Nursi’yi ele alan yazılar kaleme aldı. Elbette bu süreçte senaryodan ya da teknik konularla ilgili eleştiri de aldık ama gelen övgüler çok oldu” şeklinde konuştu.

DVD’si yaza hazır

4 Kasım’da vizyona giren Allah’ın Sadık Kulu Barla’nın yapımcılığını Fatih Gök üstlendi. Yönetmenliğini Esin Orhan’ın yaptığı filmin senaryosunu Rıdvan Kızıltepe’nin başkanlığında Ali Tacit Delen ve Zeynep Kaya Delen’in aralarında bulunduğu ekip hazırladı. Filmin DVD’si yaz aylarında piyasaya sunulacak.

Star