Balyoz'da öğretmenlere ajan fişlemesi

Balyoz'da öğretmenlere ajan fişlemesi

Milli Güvenlik dersine giren askeri personelin yasadışı çalışmalar yaptığına dair belgeler 3. Balyoz iddianamesine de girdi.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre Milli Güvenlik derslerine giren öğretmenler adeta birer istihbaratçı gibi çalışıyordu ve okullardaki öğretmen ve öğrencileri kılık kıyafet hatta davranışlarına göre fişledikleri ortaya çıktı.

Gazetenin konu edindiği Balyoz belgelerinde, okullardaki fişleme çalışmalarının hızlandırılması isteniyor. Milli Güvenlik dersi öğretmeni olarak okullara giren askerler de emrin gereğini yapıyor ve ne gördülerse not ediyorlar. O belgelerden birinde Eskişehir'deki bir lisede görev yapan tarih öğretmeninin "İstiklal Marşı'nı mırıldanarak söylüyor" şeklinde fişlendiği görülüyor.

Bu belgeler Milli Güvenlik dersleriyle ilgili velileri kaygılandıran ilk dokümanlar değil. Daha önce Askeri casusluk soruşturması kapsamında da Milli Güvenlik dersleri ve fişlemeler gündeme gelmişti. Hatta o derse giren bazı subayların kız çocuklarını kandırarak fuhuş tuzağına çektiği ortaya çıkmıştı.

Bütün bu belgelerden sonra Milli Güvenlik Derslerine askerlerin girmesi tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz yıl 18. Milli Eğitim Şurası'nda, 'Milli Güvenlik' müfredatının yenilenmesi ve derslere Milli Eğitim'e bağlı öğretmenlerin girmesi'' kararlaştırıldı. Ancak şurada alınan bu karar nedense uygulamaya sokulmadı ve derslere hala askeri personel giriyor.

Samanyoluhaber