Mardin, Dünya Satranç Şampiyonası'nda ev sahibi

Mardin, Dünya Satranç Şampiyonası'nda ev sahibi

Uluslararası Satranç Federasyonu'nun (FIDE) en büyük turnuvalarından biri olan 'Dünya Kadınlar Takım Satranç Şampiyonası' Mardin'de düzenlenecek.

Uluslararası Satranç Federasyonu'nun (FIDE) en büyük turnuvalarından biri olan 'Dünya Kadınlar Takım Satranç Şampiyonası' Mardin'de düzenlenecek. Mardin'de uluslararası düzeyde İlk defa dünya şampiyonası yapılacağından tarihi kenette heyecanlı bekleyiş başladı.
Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre; Mardin'de daha önce yapılan 'Uluslararası Mardin Rallisi'nden sonra yapılan organizasyon Mardin'de düzenlenen İlk dünya şampiyonası özelliğini taşıyor.
Şampiyonaya 4 kıta şampiyonu, 2010 dünya klasmanında ilk 5'e giren ülkeler ve ev sahibi ülke olmak üzere 10 ülke katılacak. Geçen ay Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılan Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda 1'nci olup 600 bin Euro kazanan Çinli Hou Yifan'ın da Çin takımında yer alması bekleniyor.
18-27 Aralık tarihlerinde Mardin Erdoba Elegance Otel'de düzenlenecek organizasyonda Türkiye'nin yanı sıra Ermenistan, Çin, Gürcistan, Rusya, Güney Afrika, Ukrayna, Vietnam, Hindistan ve Yunanistan'dan 50 sporcu katılacak.
Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve Mardin Milletvekillerinin büyük destek verdiğini dile getiren Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, "11 gün sürecek Satranç yarışması Mardin'in tanıtımı açısından da büyük önem taşımaktadır. Töre cinayetleri, kadına yönelik şiddet gibi konularla gündeme gelen ülkemiz, uluslar arası düzeyde bayanlarla ilgili bir organizasyonla anılması bizleri daha da mutlu ediyor." dedi.
Kuzu "Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonasının Mardin'de yapılması için Aralık 2010'dan bugüne maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen milletvekilimiz sayın Gönül Bekin Şahkulubey'e ve seçildikten sonra sürekli desteklerini yanımızda hissettiğimiz milletvekillerimiz sayın Muammer Güler ve Abdurrahim Akdağ'a teşekkür ederim." diye konuştu.
Şampiyonda ayrıca Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı Kirsan Ilyumzhinov ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı katılacak.

haberaktüel