Son 4 ayda PKK'ya ağır darbe indirildi

Son 4 ayda PKK'ya ağır darbe indirildi

17 Ağustos’tan bu yana süren operasyonlarda örgütün silahlı unsurlarına büyük darbe vuruldu. Sığınaklar da tek tek imha edildi.

İstihbarat kaynaklarından elde edilen bilgiler, terör örgütündeki çöküşü gözler önüne serdi. Silahlı kanadın 4 ayda büyük darbe yediği ortaya çıktı.

İstihbarat ve güvenlik birimleri arasındaki uyumun sonuçları alınıyor. Bugün Gazetesi'nin haberine göre, 17 Ağustos’tan bu yana süren operasyonlarda örgütün silahlı unsurlarına büyük darbe vuruldu. Sığınaklar da tek tek imha edildi.

14 Temmuz Silvan saldırısı sonrası terörle mücadelede ciddi bir konsept değişikliğine giden Ankara, ‘tam saha pres’in sonuçlarını görmeye başladı. Geride kalan sürede örgüte ciddi zayiat verdirilirken son bir haftada 18 PKK'lı teslim oldu, 8’i ise askere bombayla saldırsa da ikna edilerek teslim alındı. İstihbarat kaynaklarından elde edilen teyitli bilgilere göre 17 Ağustos’tan bu yana süren operasyonlar sonucunda örgütün silahlı unsurlarının 5’te 1’i etkisiz hale getirildi.

SON AY İTİBARİYLE BÖLGEDEKİ DURUM

Güvenlik birimlerinin raporlarına göre bölgedeki son durumşöyle. PKK’lı silahlı unsurlar büyük çoğunluğu itibarıyla Zap, Avaşin-Basyan,Hakurk bölgelerinde. Ancak bu yıl önceki yıllara oranla daha az sayıda terörist kamplarda. Bunun iki gerekçesi var. Birincisi aralıksız süren hava akınları diğeri de kış üstlenmesine çekilmemeleri.Örgütün ana kararğahı Zap ve civarında bulunuyor. Nisan ayı ile birlikte teröristler 3’erli 5’erli gruplar halinde Türkiye sınırlarından içeri sızıyorlar. Yurt içindekiler ise küçük gruplar halinde önceden belirlenen sığınaklarda, mağaralarda kalıyorlar. Ki bu gruplar 5- 10 kişiyi geçmiyor. Lojistiklerini ise örgüte müzahir sivillerden temin ediyorlar.

Dünya Bülteni