Facebook'tan İntihar Meyilli Kullanıcılarına

Facebook'tan İntihar Meyilli Kullanıcılarına

Facebook, intihar meyilli kullanıcılarına Rehberlik hizmeti sunmaya başladı.

Bu yeni hizmete göre intihar eğiliminde olan kullanıcılan, anında mesajlaşma servisi ile kriz rehberlik hizmeti sunan kişiye ulaşabiliyorlar.
Facebook kullanıcısı sorunlar yaşıyorsa ve stres altındaysa, yeni hizmeti kullanarak Amerika'nın Ulusal İntihar Engelleme organizasyonundan bir kriz danışmanı ile irtibata geçebilecek. Bu servis, direkt olarak Facebook'un hızlı mesajlaşma eklentisi aracılığıyla olacak.
Bu servis bugün Amerika'da yayına başladı ve ilk defa kullanıcılar bu şekilde bir danışman ile direkt konuşma imkanı buldular.
Facebook İngiltere'de bu konuda Samaritans ile bir ortaklık kurdu ancak orada benzer bir hızlı mesajlaşma servisi bulunmuyor. İngiltere'de benzer uygulamanın ne zaman olacağı konusunda bir şey söylenmiyor.
Bunun yanında Facebook duvarında arkadaşına dair intihar meğilli mesajlar gören kişiler arkadaşlarını sisteme rapor edebilecekler. Bu şekilde bilgilendirme yapıldıktan sonra Facebook, kişinin danışmanlarla irtibat kurması için cesaretlendirme mesajları gönderecek.
Facebook'un bu tür bir uygulama geliştirmesine neden olarak, Facebook hesabına intihar eğiliminde çok fazla mesaj gönderip ardından hayatına son veren kullanıcı sayısının artması gösteriliyor.

Stargundem