Meleler Diyanette zaten görev yapıyordu

Meleler Diyanette zaten görev yapıyordu

Küçük, melelerden yararlanma kararının doğru olduğunu vurguladı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’a seçilen Prof. Dr. Raşit Küçük, melelerden yararlanma kararının doğru olduğunu vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da din hizmetine ihtiyaç duyulan yerlerde bu ihtiyacı karşılamak üzere melelerden (toplumun ileri gelenleri, görüşlerine başvurulanlar, istişare edilenler) yararlanma kararının doğru olduğunu vurguladı.

”Gerçekten ilmi bilgisi son derece kıymetli, İslami ilimler geleneğini nesiller arasında taşıyan insanlar var” diyen Küçük, melelerin görevlendirilmesinin yeni bir uygulama olmadığına dikkati çekti.

Küçük, ”Bundan önceki Diyanet Kanunu çıkıncaya kadar onlar zaten görev yapıyordu. Bunlar sayıca da çok kalmamıştır. İstifade edilebilir olanlar bulundukları yerlerdeki din görevlilerine eğitim öğretim açısından yardımcı olabilirler” dedi.

Uygulamanın iyi niyetle hayata geçirildiğini vurgulayan Küçük, bu kişilerin bulundukları yerdeki halkla rahat iletişim kurma da etkili olacağına inandığını söyledi.