Bediüzzaman madem suçluydu niye asılmadı?

Bediüzzaman madem suçluydu niye asılmadı?

Sohbet Pazarı programında Bediüzzaman'ı anlatan ''Allah'ın Sadık Kulu : Barla'' filmi konuşuldu

Risale Haber-Haber Merkezi

Ülke TV'de Özlem Albayrak'ın sunduğu Sohbet Pazarı programında Bediüzzaman'ı anlatan "Allah'ın Sadık Kulu : Barla" filmi konuşuldu. Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Kızıltepe ve Yazar Sadık Yalsızuçanlar'ın konuk olarak katıldıkları programda, Allah'ın Sadık Kulu : Barla filminin yanı sıra Risale-i Nur insanlara ne vaad ediyor?, Türkiye'nin aydınları Bediüzzaman'a neden mesafeli durdu? Bediüzzaman ve Milliyetçilik, Bugünkü Nur Hizmeti hareketi ve Bediüzzaman'ın öğretisi arasındaki farklar gibi başlıklar da konuşuldu.

"Bediüzzaman'a isnad edilen yıllarını hapiste geçirmesini gerektirecek bir suçu vardı, dönemin şartlarında çok rahatça uygulanabilen bir ceza olarak Bediüzzaman neden asılmadı?" şeklindeki bir izleyicinin sorusunu cevaplayan Rıdvan Kızıltepe şunları söyledi:

 "Bediüzzaman'ı asmak niyetiyle de yapılan yargılamalar olmuştur. Fakat Allah'ın Sadık Kulu: Barla filmini izleyen dikkatli seyircilerin de farkedeceği üzere, Çok mazlumiyet de oluşturarak böyle bir insanın etkisini önü alınmayacak bir hale gelmesin! düşüncesiyle de hareket etmişlerdir. Bunun tabi ki bir de kader-i İlahi yönü vardır. Olumluda da olumsuzda da... Allah, birisinin yolunu açmak istediğinde, orada artık kimsenin yapacağı bir şey kalmıyor."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.