Gazi'deki 'Başörtüsü' krizi belgelendi

Gazi'deki 'Başörtüsü' krizi belgelendi

Ortaya çıkan belgeler, başörtülülerin karşılaştıkları muameleyi gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz hafta Gazi Üniversitesi (G.Ü.) Meslek Eğitim Fakültesi'nde başörtülü öğrencilerin yaşadığı problemlerle ilgili haberimiz üzerine; Fakülte Dekanlığı gazetemize yaptığı açıklamada, başörtülü öğrencilerin derslere problemsiz girebildiklerini iddia etmişti. Ancak belgeler, durumun hiç de öyle olmadığını ortaya koyuyor. Geçtiğimiz yıl derslere başörtülü girdikleri için fakülte ile mahkemelik duruma gelen öğrenciler son çare olarak konuyu gazetemize bildirdiklerini kaydettiler. 

“SINIFTA RENCİDE EDİLİYORUZ”

Başörtülü olduğu için Fakültede yaşadığı sıkıntıları Yeni Akit'e anlatan A. Gündüz, “Geçen sene başörtülü olarak derslere ve imtihanlara katıldığımız için hakkımızda tutanak tutan hocalar oldu. Hatta bunlar arasında her hafta tutanak tutanlar var. Bu yüzden okul 3 kere savunma istedi benden. Sınavlarla ilgili olarak açılan soruşturma sonucu uyarı cezası aldım. Ben de cezayı hak etmediğimi düşündüğüm için konuyu mahkemeye taşıdım. Mahkeme henüz tarafıma bir sonuç kağıdı göndermedi. Bazı hocalar ise tutanak bile tutmadan sınavdan çıkarmaya kalkışıyor. Bununla ilgili dekanlığa dilekçe verdim. Ancak sorunlar bir türlü bitmiyor. Derste ve sınav öncesinde gözetmenlerin hakaretlerine maruz kalıyoruz” dedi.

“GÖZETMEN DERE SINAV KÂĞIDI VERMEDİ”

Gündüz, geçtiğimiz dönem Mayıs 2011'de araştırma görevlisi Zeynep Dere'nin gözetmen olarak girdiği sınavlarda Dere tarafından sınavlar öncesinde hakarete maruz kaldıklarını anlattı.

Gündüz, Dere'nin bir sınavda kendisine sınav kağıdı bile vermediğini ve kendisinin, diğer sınıfın gözetmeninden sınav kağıdı alarak sınava başlayabildiğini dile getirdi. Gündüz, “Olaylarla ilgili dekanlığa yazılı olarak yaşananları bildirdim.

Bu şekilde devam etmesi durumunda sorunu YÖK'e, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığı'na kadar yazacağımı söyledim; ama değişen bir şey olmadı. Son olarak anaokulunda yaşanan olayın ardından kamuoyuyla paylaşmak istedim” diye konuştu.

Yeni Akit