Japon doktor kurban kesip dağıtmıştı

Japon doktor kurban kesip dağıtmıştı

Yardıma koşan Japon doktor otel enkazında vefat etti

Bayram Oteli'nin enkazından 12,5 saat sonra ağır yaralı halde çıkarılan Japon doktor Atsushi Miyazaki de vefat etti.
Uzun süre kalp masajı yapılmasına rağmen kurtarılamayan Miyazaki'nin, 23 Ekim'deki depremden sonra bölgeye geldiği öğrenildi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Miyazaki, uzun süre kalp masajı yapılmasına rağmen kurtarılamadı. Miyazaki, 23 Ekim'de meydana gelen Erciş depreminin ardından Japonya'dan bölgeye gelen 3 kişilik sağlık ekibi arasında yer alıyordu.

Van merkez ile depremin en çok hasar verdiği Erciş ilçesi ve köylerde çalışma yürüten Japon Association for Aid and Relief (AAR) adlı yardım organizasyonunda görev yapan Yumeka Ota, Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki, 28 Ekim'den bu yana Van'da bulunuyordu. Japon yardım ekibinden Yumeka Ota ülkesine dönerken Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki'nin Van'da kaldığı, Bayram Otel'e yerleştiği öğrenildi.
Kurban Bayramı'nda kentte satın aldıkları kurbanlık hayvanları, kesim evinde kestiren Japon yardım ekibi poşetlere koydukları etleri Akköprü Mahallesi'nde evlerinde ve çadırlarda yaşayan depremzedelere dağıtmıştı. Vatandaşların kapılarını çalan ve çadırlarına konuk olan Japon ekip, depremzedelerle sohbet etmiş, bayramlarını kutlamıştı.