Yediğiniz lokma helal mi? Bu siteden bakın

Yediğiniz lokma helal mi? Bu siteden bakın

Helal ve Haram ürünleri resmi mektuplarla belirleyen dünyadaki ilk site...

Sosyolog, Psikolog, Uyum Sorumlusu ve Yazar Cemil Şahinöz, Misawa ekibiyle beraber bir ilke imza attılar. Almanya´da satılan 2000den fazla ürünün helal-haram olup olmadığı ile ilgili bir internet sitesi kurdular.

İnternet sitesinde herhangi bir ürünün ismini verince, ürünün içinde alkol katkısı veya her hangi bir hayvan katkısı olup olmadığı anında bildiriliyor. Misawa ekibi bu bilgileri 15 senedir topladığı tüketicilerin orijinal mektuplarından oluşturuyor.

Projeyi yöneten Cemil Şahinöz konuyla ilgili şunları söyledi: "Biliyorsunuz Almanya´da helal gıda sorunu var. Bizde ekip olarak her hangi bir üründe alkol veya hayvansal katkı olup olmadığını öğrenmek için, üretici firmalarla irtibata geçiyoruz. Üreticilerden aldığımız orijinal mektup ve yazıları internet sitemizde yayınlıyoruz. Orijinal mektubu olmayan hiç bir ürünü listemize almıyoruz. Sitemizde bir ürünün ismini yazdığınızda size içinde alkol veya hayvansal katkı olup olmadığını gösteriyor.

Sitemizi çok basit ve kolay bir şekilde tasarladık, ki herkes kullanabilsin. Cep telefonunda interneti olanlar bu program sayesinde süpermarkette rahatlıkla alışveriş yapabilirler. Çünkü Peygamberimiz yemin ile diyorki, haram lokma yiyenin duaları kabul olmaz. Ümmet haram lokma yemesin diye, haram lokma yiyen kalmasın diye, bu siteyi kurduk. Site büyük rağbet gördü. Hatta ilk hafta binlerce kişi aynı anda girmeye çalışdığı için sitemiz kilitlendi. Bir çok kisi bu programın kitap olarak ve Iphone App olarak çıkmasını istiyor. Iphone App olarak hazırlandı, yakında bedava indirebilirsiniz. Kitap olarak da çalışmalarımız sürüyor.“

http://www.myhalalcheck.com