Dünyanın psikolojisi hızla bozuluyor

Dünyanın psikolojisi hızla bozuluyor

Dünyadaki araştırmalar insanların ruh sağlığının her geçen gün daha çok bozulduğunu ortaya koyuyor...

Dünyadaki araştırmalar insanların ruh sağlığının her geçen gün daha çok bozulduğunu ortaya koyuyor. Verilere göre her yıl insanların yüzde 30’u ruhsal bir bozukluk geçiriyor.

Dünya genelinde her yıl insanların yaklaşık yüzde 30’u ruhsal bir bozukluk geçiriyor. Bir çok insanın yaşamının bir döneminde yaşayabildiği depresyon başta olmak üzere şizofreni, alkol ve madde kullanım bozuklukları da kalp, kanser ve inme gibi tıbbi hastalıklardan çok daha fazla yeti yitimine yol açıyor. Uzmanlar, bireysel ve toplum sağlığının korunması için ruhsal bozukluk yaşayan kişilerin tedaviye ulaşmasının çok önemli olduğunu, bunun için hekim ve ilgili diğer sağlık personeli ile yatak sayısının yeterli olması gerektiğini vurguluyor.

Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Doğan Yeşilbursa “Sağlık Bakanlığı 2011 verilerine göre halen aktif olarak çalışan bin 625 psikiyatrist bulunmaktadır. Ülkemizde 100 bin kişiye düşen psikiyatrist sayısı 2.20’dir. Avrupa Birliği’nin 15 ülkesinde 100 bin kişiye ortalama 12.9 psikiyatrist düşmektedir. Avrupa bölgesinde her 100 bin kişiye 8 psikiyatri yatağı düşen İtalya’dan sonra 100 bin kişiye 10 psikiyatri yatağı ile Türkiye ikinci en az yatak sayısına sahip ülke” dedi.

Star