STK'lar demokrasinin vazgeçilmezidir - FOTO

STK'lar demokrasinin vazgeçilmezidir - FOTO

Platform 111 toplantısı üye STK'ların katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatih Karaşahan - Risale Haber

STK’lar arasında tanışmayı, fikir alışverişini, beraberinde müzakere ve ortak akıl çerçevesinde işbirliklerini sağlayacak program ve projeler gerçekleştirmek amacıyla 21 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurdukları Platform 111 toplantısı Ankara Kızılcahamam Asya Termal Tesislerinde gerçekleştirildi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

platform_111_stk-(4).jpg

Platform 111 toplantısının açış konuşmasını ADAG Genel Başkanı Gürbüz Aksoy yaptı. Aksoy, dünyada insanların çok büyük bedeller ödeyerek hakikatlere ulaşırken, bizler büyük bir hazineyi Bediüzzaman'dan miras almışız. Bu yüzden sorumluluğumuz var ve üstümüze daha fazla görev düşüyor.

platform_111_stk-(14).jpg

İnsanlar 'özgürlük nedir?' diye sorulduğunda "İstediğini yapmaktır" diyor. Batı medeniyeti yıllarca özgürlüğü "Başkasına zarar vermediği sürece istediğini yapmaktır" şeklinde tanımlamış. Bu konuda özgürlüğü en iyi anlatan Said Nursi olmuştur. Gerçek özgürlük 'Ne kendine, ne başkasına zarar dokunmadan  hareket etmek'tir. Özgürlüğe giden yol da şüphesiz STK'lardan geçmektedir.

Açış konuşmasının sonunda Aksoy; "Dünya ve özellikle Türkiye Bediüzzaman'ı ve öz kültürünü kavramaya başladığında çok büyük gelişmeler olacaktır." dedi

Platform 111 Yürütme Kurulu Genel Sekreteri İsmail Yıldız, platformun yeni anayasa çalışmalarına katkıda bulunmak ve dayanışma ve verimli işbirliği amacını belirttikten sonra Platform 111'de yer alan STKlar hakkında bilgiler verdi.

platform_111_stk-(17).jpg

Programın 3. gündem maddesi olan, faaliyetler üzerine müzakerelere geçildiğinde;

Ahmet Yıldız: "Türkiye'de 80 bin STK var fakat bunların aktif olan sayısı 2 - 3 bini geçmiyor. Demokrasi örgütlenmiş toplum rejimidir. Bu yüzden STK'ların demokrasi üzerine katkısı çok büyüktür. Kuruluşların kendi aralarında, 111 ruhu içerisinde ortak faaliyetlerde buluşmasına ve bir platform ortamında diyaloglarına şiddetle ihtiyaç vardır. Sosyal, akademik hayatları açısından aynı kaynaktan beslenen farklı grupların ortak değerlerde birleşerek kendi içinde bir güç birliği oluşturması elzemdir ve önemlidir. Platform 111 içerisinde yer alan demokrasinin vazgeçilmezi STK'ları tebrik ediyor ve bu yolda onlara başarılar diliyorum."

platform_111_stk-(20).jpg

YENİSİAD, Genel Başkanı Said Özadalı: Sermaye; sermaye ile kültür sanatı veya sermaye ile fen bilimlerini bir araya getirdiğimizde bir şey ifade ediyor. Yoksa tek başına para ve zenginlik bir şey ifade etmez. Bizim görevimiz elinizdeki zenginlikleri ihtiyacı olanlara ve sosyal hayata taşımaktır. Bu konuda başarı ancak birlikte hareket edildiğinde kazanılır. Zaman ortak mesai ile başarıya ulaşılan bir zamandır. İnsanlar ortak amaç ve hedefler içerisinde kendilerini erittiklerinde, kendilerini sanal düşmanlar ve yapay gündemlerden koruyup enerjilerini hedeflerine yönlendirdiklerinde çok büyük işlere imza atılacaktır.

platform_111_stk-(22).jpg

STA Genel Başkanı Dr. İsmail Benek: "Hakikatin sesi sempatiktir. 2030 dünyasında insanlığın nerede olacağını etkileyen ve bugünden o güne yön verecek olan STK'lardır. Bugün için STK'ların öncelik vereceği en önemli konulardan biri 'Sosyal Girişimcilik Eğitimleri'dir. İş adamları ve ekonomik düzeydeki birlikler ve STK'lar bu eğitimlere yol açmalı ve destek vermelidir.

platform_111_stk-(27).jpg

"Serbestiyet ve Malikiyet"

Bu çağ, bu zaman Said Nursi'nin deyimiyle "Serbestiyet ve Malikiyet" asrıdır ve yine Said Nursi'nin deyimiyle bu zamanda bir mü'minin en önemli ihtiyacı "Fikr-i Hürriyet, Teşebbüsü şahsi, Fikr-i İcattır." Serbestiyet özgürlük, malikiyet özgünlüktür. Sosyal girişimcilik eğitimlerine bugün 12 yaş grubundan başlanmalıdır. Evet, eğitime gelen her genç sosyal girişimci olmaz ama kendini keşfeder ve bu eğitimler gencin asıl kişiliğini bulmasına vesile olur.

Bugün kurumların en büyük ihtiyacı nitelikli insandır. Nitelikli insana ulaşmanın yolu insanları özgürlük fikri, teşebbüs ruhu ve üretime dönük düşüncelerle eğitmektir.

Türkiye bunu yaptığında; finans, siyaset ve uluslararası alanda kesin söz sahibi olacaktır.

Katılımcı kurumların kendi faaliyetlerini anlattıkları tanıtım konuşmalarından sonra Platform 111 toplantısı sona erdi.

platform_111_stk-(30).jpg

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

www.RisaleHaber.com