2. Gazze Filosu 1500 aktivistle yola çıkıyor

2. Gazze Filosu 1500 aktivistle yola çıkıyor

Gazze'ye 2. kez yardım götürmeye hazırlanan Özgürlük Filosu 100 ülkeden katılan bin 500 aktivistle Haziran ayı sonunda hareket etmeye hazırlanıyor.

Oktay Mehmet'in haberi

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, 2. Özgürlük Filosu'nun Haziran sonuna doğru yola çıkacağını belirterek "15 geminin katılacağı filoya 100'ün üzerinde ülkeden katılımcı olacak. 1500 aktivist götürmeyi düşünüyoruz. İnsanlık için gidi-yoruz' dedi. Yıldırım, vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıdan sonra, İsrail'in yalnızlaştığını, yanında görünen ülkelerin halklarının siyonizmden bıktığını söyledi.

İSRAİL AKILLI OLSUN

Dünyada "Arap baharının' yaşandığını vurgulayan Yıldırım, "Bu vicdansızlığa, eğer dur demezseniz bu Arap baharı bütün dünyayı kapsar. Dünyada büyük bir vicdan hareketi oluşmuştur. Bu vicdan hareketi bütün zalimlerin tahtlarını sallamaktadır' dedi. Bütün vicdan sahibi insanların ikinci filonun yola çıkmasını beklediğini belirten Yıldırım, 22 kuruluşun organize ettiği faliyeti durdurmaya çalışan İsrail'in savaş suçu işlediğini kaydetti.

2. filonun yapmayı planladıkları işlerin ufak bir parçası olduğunu ifade eden Yıldırım, ileriki günlerde daha büyük çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Yıldırım, "İsrail'e akıllı olması gerektiğini hatırlatıyoruz. Bu filonun geçmesine izin vermelisiniz. Bundan sonra yaptığınız her şey zararınıza. Hiçbir hamle, sizin lehinize değil. Zararı en az olarak atlatmaya bakın. Tekrar müdahale ederseniz, günlerce denizde kalırız, gündem oluştururuz. Ambargo, karadan nasıl kalktıysa, denizden de kalkacak, bütün dünya rahat nefes alacak' dedi.

1500 AKTİVİST KATILACAK

2. Özgürlük Filosu ile Haziran'ın son haftasında insanlık için yola çıkacaklarını bildiren Yıldırım, 15 gemide 100'ün üzerinde ülkeden katılımcı olacağını, 1500 aktivisti götürmeyi düşündüklerini ifade etti. 30 Mayıs tarihinde 100 bin kişinin katılımı ile Taksim'de bir miting düzenleyeceklerini hatırlatan Yıldırım, 2. Özgürlük Filosu ile ilgili son gelişmeleri burada vatandaşlara anlatacağını ifade etti.

Yeni Şafak