Ergenekon Özbekistan'da Nurcu avında

Ergenekon Özbekistan'da Nurcu avında

İki yıl önce verdiğimiz haberi destekleyen belgeler Odatv baskınında ele geçirildi

İbrahim Mert'in haberi:

RisaleHaber-İslam Kerimov yönetimindeki Özbekistan'da dindarlara, özellikle de Nur Talebelerine yönelik devam eden baskı, hapis ve zulmün altından Ergenekon çıktı.

İki yıl önce "Ergenekon Özbekistan Nurcularına uzandı" başlığı ile verdiğimiz haberi destekleyen belgeler Odatv baskınında ele geçirildi.

Star Gazetesi'nde Kemal Gümüş'ün haberine göre Odatv’de ele geçirilen MİT’e ait gizli belgelerde “Rusya ve Özbekistan’daki cemaat operasyonları hakkında Kozinoğlu’ndan gelen belgeleri mutlaka gündeme taşıyalım. Kozinoğlu’ndan gelen diğer belgeleri de değerlendirelim” notu yer aldı.

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü idiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında “Örgütün Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) içindeki en önemli bağlantısı” olduğu iddia edilen Kaşif Kozinoğlu, “silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘devletin kozmik belgelerini ele geçirip - sızdırmak” iddiasıyla tutuklandı.

Odatv çevresindeki ikinci dalga Ergenekon operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra Afganistan’dan askeri kargo uçağıyla getirilerek MİT tarafından savcılığa teslim edilen Kaşif Kozinoğlu, önce Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından yaklaşık 1.5 saat sorgulandı.

Odatv’de ele geçirilen MİT’e ait gizli belgelerden haberi olmadığını savunan MİT’çi Kozinoğlu’nun, bir harddiskte ele geçirilen ‘Koz.doc’ isimli belgedeki gizli bilgilerin oraya nasıl gittiğini açıklayamadığı öğrenildi. ‘Koz.doc’ isimli belgedeki “Rusya ve Özbekistan’daki cemaat operasyonları hakkında Kozinoğlu’ndan gelen belgeleri mutlaka gündeme taşıyalım. Kozinoğlu’ndan gelen diğer belgeleri de değerlendirelim” notu dikkat çekmişti.