Almanya'dan Obama'ya Risale-i Nur hediyesi

Almanya'dan Obama'ya Risale-i Nur hediyesi

Almanya'daki Müslüman temsilcileri özel danışmanına Obama'ya ulaştırmak üzere Risale-i Nur hediye ettiler

Risale Haber-Haber Merkezi

Almanya'daki Müslüman temsilcileri Obama'nın özel danışmanı Rashad Hussain'e Obama'ya ulaştırmak üzere Risale-i Nur hediye ettiler.

ABD başkanı Barack Obama'nın özel danışmanı ve ABD'nin İslam Konferansı Teşkilatı Özel Temsilcisi Rashad Hussain, Almanya'nın Osnabrück şehrinde müslüman temsilcileriyle biraraya geldi. Hussain, Aşağı Saksonya Schura Başkanı Avni Altıner, Gütersloh Uyum Sorumlusu Sosyolog Cemil Şahinöz ve Osnabrück Üniversitesinin temsilcileriyle görüştü.

CEMAATLER HAKKINDA BİLGİ ALDI

Beyaz Saray'da ikamet eden Hussain, ABD'nin Hamburg Başkonsolosluğu Ekonomi ve Siyaset Ataşesi Karen Bel ve beraberindeki heyetle birlikte Almanya´daki müslümanlar ve cemaatler hakkında bilgi aldı. Almanya genelinde yapılan faaliyetler ve Avrupa'da İslam hakkındaki görüşlerle ilgili bilgi alan Hussain, Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğini belirttikten sonra, Obama'dan getirdiği mesajları iletti.

rashad_hussain1.jpgHussain, Obama'nın ABD–İslam ilişkisini düzeltmek istediğini söyledi. Geçmişte hatalar yapıldığını, fakat Obama hükümetinin müslümanlara ve İslam'a sıcak baktığını belirtti. Bu anlamda Obama´nın özellikle kullandığı kavramlara dahi dikkat ettiğini söyleyen Hussain, "terörist“ kelimesinin bilinçli olarak kullanılmadığını söyledi. Bu kelimenin müslümanları kırdığını ve bu nedenle Obama'nın bu kelimeyi ağzına almadığını ilave etti. Hussain'in Amerikan halkının İslam'a düşman olmadığını, belli medya patronlarının İslam'ı bilerek kötü gösterme çabasında olduğunu söyledi.

Almanya'ya bilgi toplamak için gelen Hussain, Osnabrück Üniversitesinin temsilcilerinden İslam Din Dersi hakkında bilgi aldı. Avni Altıner, Aşağı Saksonya Elayeti hakkında bilgi verdi. Elayetin Bakanlıklarıyla anlaştıklarını belirten Altıner, hem üniversitede imam yetiştirmek konusunda, hem de Alman okullarında İslam Din Dersi meselesinde büyük adımlar attıklarını belirtti. Gütersloh Uyum Sorumlusu Sosyolog Cemil Şahinöz ise Almanya'daki Müslümanlar ve cemaatler hakkında bilgi verdi. Almanya´da yaklaşık 3,5 milyon müslümanın yaşadığını belirten Şahinöz, cemaatlerin yapılanmalarını ve duruşlarını anlattı. Daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından Meclise davet edilen ve takdir edilen Şahinöz, Alman devletinin İslama ve müslümanlara bakışını aktardıktan sonra, Obama'nın samimiyetini göstermesi için Guantanamo, Afganistan ve Irak´tan başlaması gerektiğini ve Müslüman dünyasına verdiği sözleri tutmasının çok ehemmiyetli olduğunu vurguladı.

SAİD NURSİ'NİN FİKİRLERİ ÇOK HOŞ
 
Avni Altıner ve Cemil Şahinöz, Obama'ya iletilmesi üzere, Hussain'e Risale-i Nur ve Şükran Vahide'nin “Said Nursi Biyografisi” kitaplarının İngilizce basımlarını hediye ettiler. Hussain'e Bediüzzaman Said Nursi'yi ve fikirlerini anlattılar. Altıner şöyle konuştu: “Siyaset insana huzur getirmedi. Mutluluk ve huzur için dini konulara ve maneviyata eğilmek gerekiyor.“ Şahinöz ise, “Said Nursi umumi adalet için çaba gösterdi. Sadece müslümanların değil, bütün insanlığın hürriyeti ve adaleti için kendisini feda etti. ´Ekmeksiz yaşarım, Hürriyetsiz yaşamam´ sözü dillere destan oldu” diye konuştu. Hussain, Said Nursi´nin fikirlerinin kendisinin çok hoşuna gittiğini ve ismini çok duyduğunu belirtti.