New York’taki iftar çadırına yoğun ilgi

New York’taki iftar çadırına yoğun ilgi

New York’ta kurulan iftar çadırı, Ramazan’ın ilk gününde yoğun ilgiyle karşılaştı. New York’un Queens ilçesinde açılan çadıra ailesi ile gelenler, farklı milletlerden insanlarla aynı masayı paylaştı.

Türk Kültür Merkezi’nin Queens şubesi tarafından organize edilen iftar çadırının ilk günkü programına onlarca farklı milletten bine yakın insan katıldı. Türk Kültür Merkezi Direktörü Oğuzhan Turan, amaçlarının Ramazan ayının paylaşım, sevgi ve hoşgörü ayı olduğunu tüm insanlara anlatmak olduğunu ifade etti. Bu yıl 10.sunu düzenledikleri iftar çadırına toplumun hemen her kesiminden insanları davet ettiklerini belirten Turan, “Biz bugün burada bin kişilik bir iftar hazırladık. Amacımız toplumun her kesimine ulaşabilmek.” dedi. İftar çadırı programlarına katılanların ortalama yüzde 40’ının Türk, yüzde 15’e yakınının diğer Müslüman ülkelerden olduğunu aktaran Turan, geriye kalan yüzde 45’lik bölümü ise Hıristiyan, Yahudi ile Budistlerin oluşturduğunu ifade etti. İlk Ramazan iftar çadırı uygulamasını 10 yıl önce başlattıklarını hatırlatan Turan, “Ramazan’ın paylaşım ayı olduğunu yalnızca ailemizle, yakınlarımızla değil birlikte yaşadığımız farklı her milletten ve dinden insanlara bunu anlatma derdindeyiz. Peygamber Efendimiz’in (sas) de yaptığı gibi değerlerimizi yaşadığımız toplum ile paylaşma gayesindeyiz. Böyle olunca da yaşadığımız toplum bizi kendilerinin bir parçası olarak kabul ediyor.” ifadelerini kullandı.
 
11 Eylül terör saldırılarından sonra ABD’de Müslümanlara karşı bir nefret, öfke birikimi olduğunu ve insanların çok önyargılı baktığını hatırlatan Turan, bugün bu tür etkinliklerle gelinen noktayı da şöyle özetledi: “O dönem Müslümanlara karşı nasıl önyargılı bir hareket başladı ise bugün bunun tam tersini yaşamaktayız. Önceleri Müslümanlara sokakta hakaret edilirken bugün selam veriliyor.” İftar programı öncesi canlı sufi konserinin ardından ezanın okunması ile yemeğe başlayan Tunus kökenli iki yaşlı kız kardeş, gördükleri manzara için duygularını “60 yıl önce geldiğimiz ülkemizdeki çocukluk yıllarımızı hatırlattı.” şeklinde ifade etti.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.