New York'taki caminin genişletilme isteğini görüşecekler

New York'taki caminin genişletilme isteğini görüşecekler

ABD'nin New York'ta bulunan The Hempstead Town bölgesinde yaşayan Müslümanlar, uzun zamandır kullandıkları Cami'ye artık sığmayınca, Cami'nin genişletilmesi için zorlu bir mücadele başlattı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- ABD'nin en ünlü şehirlerinden biri olan New York'ta bulunan The Hempstead Town bölgesi Müslümanlar için önemli günler yaşıyor. Hempstead Belediye Temsili Temyiz Kurulu, Müslümanların bölgedeki camiyi genişletme çalışması için başvurusunu Perşembe günü görüşecek.

Hempstead Camisi, bölgeye 1970'lerde gelmiş olan Bangladeş asıllı Müslümanlar tarafından 2006'da kurulmuş. 250 kişilik cami, dönem için yeterli olsa da, aradan geçen 11 yıl boyunca artan Müslüman nüfusu nedeniyle artık bölge Müslümanlarının ihtiyaçlarına yetişemiyor. Müslümanlar, camiyi genişleterek burada küçük bir İslam Merkezi görevi de görmesini istiyor.

Long Island Müslüman Topluluğu'nun açıklamasına göre camiye bir kat daha çıkılması ve çevre bölgelerin de caminin kullanımına verilmesi Müslümanların beklentisi. Hempstead Belediyesi ise Müslümanların önüne sürekli bir başka sorunla çıkıyor. Önce çevrede yaşayanların huzurunu bahane eden belediye, ardından park ve trafik ile ilgili endişelerin de görüşülmesini istemiş.

Newsday'in haberine göre temyiz kurulu, Hempstead'deki 1 Washington St Hempstead Belediye Sarayı'ndaki Nathan L.H. Bennett Köşkü'nde saat 9.30'da Perşembe günü buluşacak ve konu ile ilgili son kararını verecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.