New York'ta bir ilk: Liseden Ramazan Bayramı kararı

New York'ta bir ilk: Liseden Ramazan Bayramı kararı

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York şehrinde bulunan bir okul, şehir tarihinde bir ilke imza attı ve Ramazan Bayramı kararını açıkladı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Müslüman aleminin heyecanla beklediği Ramazan ayına sayılı günler kala, ABD'nin en büyük şehirlerinden olan New York'taki bir lisede gündem olan bir karar geldi.

İçerisinde pek çok Müslüman personel ve öğrenci barındıran The New Rochelle Lisesi, Ramazan Bayramında okulun tatil olması kararı aldı. Ayrıca lise, bir ilke imza atarak, Ramazan Bayramı'nı resmi olarak tanıdı.

Karar bu yıl uygulanamayacak. Yönetmelik gereği okulun bu yıl aldığı karar 2019 yılında devreye girecek. 

Okulun bu kararının ardından New York şehrinde tartışmalar da başladı. Müslüman düşmanı pek çok kimse herşeyden önce büyük bir mali külfet oluşturacağını ileri sürüyor. Ayrıca Müslümanların bayramını tatil ilan eden lisenin benzer şekilde Hinduların ve Budistlerin de bayramlarını tanıması gerektiğini söyledi.

Hudson Walley News'in haberine göre okul bu baskılara ve itirazlara kulak asmıyor. Okul yönetimi, kararın 5 yıl boyunca geçerli olacağını ve okul ve bölgeye herhangi bir mali sorun yaşatmayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum