New York'ta Ben Suriyeyim Sergisi

New York'ta Ben Suriyeyim Sergisi

Suriyeli göçmen çoçukların resimleri New York'taki çağdaş sanat merkezi Chelsea'de sergilendi.

ABD'nin New York kentinde, Rogue Vakfı'nın küresel girişimi olarak gerçekleştirilen Suriyeli göçmen çoçukların resimlerinden oluşan "Ben Suriyeyim" (I am Syria) adlı resim sergisi açıldı.

Lübnan'da göçmen kamplarında yaşayan Suriyeli çocukların yaptığı resimler, hayırsever galerici Kevin O'hanlon'un öncülüğünde, New York'un önde gelen çağdaş sanat merkezi Chelsea'de bulunan Rouge Space'de, sergilendi.

BİR DEVAM PROJESİ

Daha önce "Ben Haitiyim" ve "Ben Afganistanım" adlı sanat projesinin devam olarak "Ben Suriyeyim" adlı serginin gerçekleşmesine öncülük eden İranlada asıllı galerici Kevin O'Hanlon, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Lübnan'daki göçmen kamplarında kalan Suriyelilerin çocukların resimlerden oluşan sergi vasıtasıyla, Suriye krizinin insanların yaşamında neden olduğu drama dikkati çekerken, kamplarda yaşayan çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı arzuladığını bildirdi.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN KAFALARINDA CANLANDIRDIKLARI RESİMLER

"Ben Suriyeyim" adlı sergi projesini, Suriye İçin Yardım ve Uzlaşma (R&R For Syria) adlı STK'dan aldığı destekle gerçekleştiren O'Hanlon, sergideki resimlerin, geçen kasım ayında Lübnan'da Suriye sınırına yakın bölgedeki kamplarda kalan çocukların kafalarında canlandırdıklarından oluştuğunu kaydetti.

AMAÇ; SAVAŞ BÖLGELERİNDE SANATI DESTEKLEMEK

Dünyadaki savaş bölgelerinde sanatı desteklemek amacıyla bu bölgelere gittiğini belirten O'Hanlon, buralara malzeme ve öğretmen desteğinde de bulunuyor. O'Hanlon bugüne kadar, Afganistan, Mısır, Burma, Demokratik Kongo Cumhruiyeti ve Bangladeş'te de, çocukları ve yetişkin sanatçıları desteklediğini belirtti.

24 Mart'a kadar devam edecek serginin açılış resepsiyonunda, davetlilere içecek olarak küçük bardaklarda çay ile Ortadoğu yemeklerinden çeşitler sunuldu

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.