New York'ta başörtülü polise bile saldırdılar

New York'ta başörtülü polise bile saldırdılar

ABD'nin New York kentindeki iki farklı olayda, birisi öğrenci, diğeri polis memuru iki başörtülü kadın sözlü saldırıya uğradı

ABD'nin New York kentindeki iki farklı olayda, birisi öğrenci, diğeri polis memuru iki başörtülü kadın sözlü saldırıya uğradı.

ABC'de yer alan habere göre, ilk olay Manhattan'da 6 numaralı metroda meydana geldi. Baruch College'deki bir etkinlikten çıkan 18 yaşındaki ABD vatandaşı Yasmin Seweid, metroda alkollü 3 erkeğin sözlü saldırısına uğradı.

ABC'ye yaptığı açıklamada, metroda kendisine başörtüsü nedeniyle hakaret edildiğini anlatan Seweid, yolculardan kimsenin kendisine destek vermediğini ve olayı görmezden geldiklerini söyledi.

İslamofobik saldırıların korkusuzca yapılmasında Donald Trump'ın desteğinin etkili olduğunu savunan Seweid, taciz sırasında saldırganların sürekli ismini söyledikleri Trump'ın, bu kişileri cesaretlendirdiğini belirtti.

Olaya ilişkin New York polisi nefret suçları biriminin soruşturma başlattığı bildirildi.

Başörtülü polise mesai dışında sözlü saldırı

Diğer bir olay ise New York'un Brooklyn ilçesinde yaşandı.

New York Daily News'in haberine göre, başörtülü Aml Elsokary, mesaisi dışında oğluyla otoparkta araçtan indikleri sırada 30 yaşlarında beyaz bir erkeğin sözlü saldırısına uğradı. Üniforması ve silahı üstünde olmayan kadın polis ile oğluna bağıran adam otoparktan ayrıldı.

New York polisinin nefret suçları biriminin soruşturma başlattığı, kadın polisin ise medyaya açıklama yapmayı istemediği belirtildi.

Aml Elsokary, 2014 yılında yanan bir binadaki alevlerin arasından yaşlı bir kadın ile torununu kurtarmış ve polis teşkilatında "kahraman" ilan edilmişti.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) New York Şubesi, Müslümanlara yönelik giderek artan saldırıları kınadı.

CAIR'dan yapılan açıklamada, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ve Vali Andrew Cuomo'nun "nefretin New York'ta yeri olmadığı" yönündeki sözleri hatırlatılarak, Trump'ın seçilmesiyle bu saldırıların arttığı belirtildi.

Trump'ın söylemlerinin ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve nefreti cesaretlendirdiği kaydedilen açıklamada, yeni başkanın bu konuda caydırıcı açıklama yapmasının beklendiği ifade edildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.