New York polisine Türk camisinde vaaz

New York polisine Türk camisinde vaaz

ABD'nin New York kentindeki Eyüp Sultan Camisi'ndeki Cuma hutbesine, bir grup üniformalı New York polisi de katıldı.

New York polisinin ziyareti, Brooklyn'de yaşayan New York Polisi Toplum Sorumlusu Kenan Taşkent'in daveti üzerine gerçekleşti. 

Brooklyn'in 61 Numaralı Karakolu'nda görevli 10'dan fazla Amerikan polisi Eyüp Sultan Camisi'ndeki Cuma hutbesini dinledi. Hem Türkçe hem de İngilizce verilen hutbede İmam İlyaz Gönen, Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırıların Müslümanlar tarafından da kınandığını söyledi. 

''BU ALGI MÜHENDİSLİĞİNE KARŞI DUYARLI OLUNMALI''

"Tasvip edilemez" şeklinde nitelediği saldırının, aslında İslam'a ve Müslümanlara yönelik olduğunu vurgulayan Gönen, "Bu eylemi İslam'la ilişkilendirmeye yönelik yapılan her açıklama, en az bu eylem kadar tahrip edici ve olumsuz sonuçlar doğrucu niteliktedir" dedi.

Gönen, "Bu algı mühendisliğinin tuzağına karşı, hem Müslüman kardeşlerimiz hem de insaf ve izan sahibi bütün batılı halklar duyarlı olmak durumundadır" diye konuştu. 

''MÜSLÜMANLARI TANIDIKÇA ENDİŞELERİMİZ AZALIYOR''

Birçoğu hayatlarında ilk kez camiye gelen Amerikalı polislerden Jack Shnayder ise "Müslümanları tanıdıkça endişelerimiz azalıyor. Onun bu tarz davetler ver bizim ziyaretlerimiz çok büyük önem taşıyor" açıklamasında bulundu. 
Hutbe ve vaazı caminin ikinci katında kendileri için ayrılan bölümde dinleyen polisler daha sonra namaz ve diğer Müslüman ibadetleri konusunda bilgiler aldı. 

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.