New York Camiye kavuşmak üzere

New York Camiye kavuşmak üzere

Dünya'nın en ünlü şehirlerinin başında gelen New York'ta yapımı 2015'ten beri süren Cami için artık son aşamaya gelindi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER-Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyaca ünlü şehri New York, pek çok farklı etnik kökenden gelenlerin olduğu gibi, Müslümanların da yoğunlukta yaşadığı bir yer. 8 Milyonu aşkın nüfusa sahip New York'un yüzde 5'ine yakınını Müslümanlar oluşturuyor. 

Müslümanların New York'ta yaşadığı ibadethane sorunu ise bir kaç hafta içinde sona erecek. Yapımı 2015'te başlamış New York Camisi için artık son günlere girilmiş durumda. Toplamda 1.4 Milyon Dolar para harcanan cami için dünyanın pek çok farklı yerinden cömert Müslümanlardan bağış toplanmış.

Cami'nin bir bölümü halen şantiye halinde olsa da Cuma namazı için haftada 1 kez ibadete açılmış durumda. 1-2 hafta içinde inşaatın sonuna gelinecek ve her vakit hizmet verecek.

Cami komitesinin sekreteir Adam Alaby; "Bu fikir ilk kez 1982'de ortaya çıktı ancak sadece son beş yılda planlama izni verildi. Engellemeler nedeniyle konseyin kabul etmesi biraz zaman aldı. Bu Cami sadece Müslümanlar için değil, burada gelen her kesimden herkes için ve tüm topluma fayda sağlayacak. Foodbank için bir hayli yardım çalışmaları yaptık ve hafta bazında para topluyoruz. Sel baskınlarında yardım eden ilk gruplardan biriydik, bu yüzden bu caminin fikri herkes için bir topluluk merkezi oluşturmaktır. İnsanları toplumun bir parçası olmaya teşvik etmek istiyoruz." açıklamaları ile bitmek üzere olan caminin yapımına ve misyonuna açıklık getirdi.

Yorkpress'in haberine göre camiye Bull Lane Camisi adı verilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.