New York borsasında işlemler durduruldu

New York borsasında işlemler durduruldu

New York borsasında tüm alım-satım işlemlerinin teknik arıza nedeniyle geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

New York Menkul Kıymetler Borsası'nın (NYSE) resmi internet sitesindeki açıklamada, tüm işlemlerin New York saatiyle 11.32'den itibaren geçici olarak askıya alındığı bildirildi. 

Açıklamada, "NYSE'deki tüm işlemler geçici olarak durduruldu. Tüm açık siparişler iptal edilecektir. Daha fazla bilgi mümkün olduğunca çabuk sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi. 

"Karşılaştığımız sorun bir siber saldırıdan değil, teknik bir iç arızadan kaynaklanıyor. İşlemleri askıya almayı teknik arızadan kaynaklanan sorunları önlemek için seçtik" denilen açıklamada sorunun ne zaman çözüleceğine ilişkin harhangi bir bilgi verilmedi.

Bu arada, Nasdaq Teknoloji Endeksi'ndeki işlemlerin normal şekilde devam ettiği bildirildi. 

Obama bilgi aldı

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Barack Obama, NYSE'deki işlemlerin geçici olarak durdurulmasıyla ilgili brifing aldı. 

ABD Hazine Bakanlığı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun da söz konusu gelişmeleri yakından takip ettiği belirtiliyor. 

Yaklaşık 2 saattir işlem yapılamıyor

NYSE'deki tüm işlemler, New York saatiyle 11.32'den itibaren geçici olarak askıya alınırken, yayımlanan resmi açıklamada, "NYSE'deki tüm işlemler geçici olarak durduruldu. Tüm açık siparişler iptal edilecektir. Daha fazla bilgi mümkün olduğunca çabuk sağlanacaktır" ifadelerine yer verilmişti.

New York Borsası, 19 trilyon 351 milyar 417 milyon 200 bin dolarlık piyasa değeriyle dünya borsaları arasında birinci sırada yer alıyor. 

Endeksler, güne Çin hisselerindeki keskin değer kayıplarının ardından yaşanan tedirginlikle sert düşüşle başlamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.