New York Borsası 3 saat durakladı

New York Borsası 3 saat durakladı

New York Borsası, teknik bir arızadan ötürü 3 saati aşan duraklamanın ardından yeniden işlem görmeye başladı

New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, yerel saatle 11.32'den itibaren geçici olarak askıya alınan işlemlerin, saat 15:10'da normale döndüğünü bildirdi. 

İşlemlerin durdurulmasına teknik bir arızanın yol açtığı belirtilirken, bu dünyanın piyasa değeri en yüksek borsası olan NYSE'de yaşanan en uzun kesinti olarak tarihe geçti. 

New York Borsası, 19 trilyon 351 milyar 417 milyon 200 bin dolarlık piyasa değeriyle dünya borsaları arasında birinci sırada yer alıyor. 

Endeksler, Çin hisselerinde izlenen keskin değer kayıplarının ardından satış ağırlıklı bir seyir izliyor. 

"Kötü amaçlı yazılıma rastlanmadı"

Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest ise günlük basın brinfingi esnasında konuyla ilgili bir soru üzerine, Beyaz Saray'ın ülke içi güvenliğinden sorumlu danışmanı Lisa Monaco'nun Başkan Barack Obama'yı bilgilendirildiğini belirtti. Sözcü Earnest,  "New York Borsası'nın karşı karşıya kaldığı bu sorunda herhangi bir kötü amaçlı yazılıma rastlanmadı" dedi. 

Federal bir soruşturmanın henüz başlayıp başlamadığı konusunda bilgi vermeyen Earnest, olayın çok yeni olduğunu ve muhtemelen en kısa zamanda soruşturmaların başlayacağını belirtti.

Sert düşüş

New York borsası, günü yaşanan teknik arıza kesintisi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarını takiben çok sert düşüşlerle tamamladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.