New Jersey'de Müslümanların cami mücadelesi bitmedi

New Jersey'de Müslümanların cami mücadelesi bitmedi

ABD'nin New York şehrinde bulunan New Jersey bölgesinde Müslüman gruplar uzun zamandır Cami yapımı için mücadele veriyordu. Cami gereken onayları aldı, fakat hala mücadele bitmedi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- ABD'nin New Jersey şehrinde bulunan Müslümanlar, bölgeye bir cami yapımı için uzun zamandır mücadele veriyordu. Müslümanların Cami yapımı için başvurusu geçen hafta yerel mecliste onaylandı. Fakat halen Müslümanların aşması gereken pek çok sorun mevcut.

Basking Ridge İslam Cemiyeti'nin kurucularından ve eski belediye başkanından biri olan Muhammed Ali Çooudry, beş yıldan daha uzun bir süre inşa etmeye çalıştığı camiye nihai onay almaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Fakat sorun bununla bitmiyor. Bölgedeki bazı İslam Düşmanları, arazilerinin yakınında bir Cami istemediklerini söyleyerek karşı dava açıyor.

Ayrıca Muhafazakar Hristiyan olduğu bilinen bir grup da bölgeye cami yapılmasını anayasaya aykırı olarak görüyor. Bu nedenle Müslümanların cami için mücadelesi de sürecek gibi.

Cami ile ilgili Basking Ridge İslam Cemiyeti'nin güzel planları mevcut. Mücadeleden galip çıkıp, cami'nin yapımı gerçekleşirse sık sık bölge halkına açık kapı günü yaparak sorularını yanıtlamak için hazır bulunacaklarını söyleyen Cemiyet, bölgedeki bazı hristiyan ve yahudiler tarafından da takdir topluyor.

Cetusnews'in haberine göre New Jersey'nin Bernards şehrine yapılması planlanan cami için bölge yönetimi de istekli görünüyor. Bölgenin belediye başkanı Evelyn Gruening, yapılacak cami'nin bölge için sorun teşkil etmediğini ve bölge Müslümanları'nın yapacağı bu cami'nin bir anlayış, gurur ve hoşgörü kaynağı olacağını savundu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.