Nevzat Tarhan ve Suat Yıldırım arasındaki Said Nursi-F.Gülen gerilimi

Nevzat Tarhan ve Suat Yıldırım arasındaki Said Nursi-F.Gülen gerilimi

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan o anları anlattı: "Sinirlendi, sertleşmeye başlayınca..."

Kemal Benek’in haberi:

RİSALEHABER-Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda konuşan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, FETÖ’nün Bediüzzaman ve Risale-i Nur’la faklı olduğunu anlattığı için, FETÖ taraftarlarının sinirlendiğini söyledi.

BEDİÜZZAMAN’IN SİYASET, DEVLET TALEBİ YOK, MÜSPET HAREKET DİYOR

17 Aralık’tan sonra FETÖ’nün Bediüzzaman’dan farkına dair yazı yazdığını hatırlatan Tarhan, “17 maddelik bir yazı yazmıştım o dönemde. Bediüzzaman’la ilgili kitaplarım var benim, çalışmam var, biliniyordur muhakkak. 17 farkı ilettim çünkü üzerime geliyorlar baktım, bunu netleştirmemiz lazım diye düşündüm. Onu söyledikten sonra, 17 maddelik, Bediüzzaman metodolojisi nedir, burada Fetullah Gülen ne yapıyor? Bediüzzaman’ın siyaset talebi yok, devlet talebi yok, o müspet hareket diyor. Gülen, tamamen beddua ediyor, çeşitli hareketler“ dedi.

F.GÜLEN İLE SAİD NURSİ ARASINDAKİ FARK KONFERANSINDA SİNİRLER GERİLDİ

İstanbul Topkapı’da konuyla ilgili bir vakıfta konferans verdiğini belirten Tarhan, Suat Yıldırım ile arasında geçen gerilimli konuşmayı ise şöyle anlattı:

“Gittiğim toplantıda Fetullah Gülen’in sağ kolu durumunda olan Suat Yıldırım oradaydı. Suat Yıldırım şimdi Amerika’daymış galiba. Ben “Fethullah Gülen hareketi ile Bediüzzaman Said Nursi’nin orjinal hareketi arasında sosyal davranış açısından 17 farkı anlattıktan sonra şöyle söyledi kendisi bana: “Şöyle böyle hizmet var, dünya çapında böyle şeyler yapıyor.” Ben dedim ki: “Hocam, siz böyle diyorsunuz ama ben burada 17 madde tespit ettim, bununla bunun uymadığını söylüyorum, ben sizden bunun yanlış olduğunu söylemenizi bekliyorum.” Sinirlendi bu, daha sonra böyle sertleşmeye başlayınca ben dedim ki: “Eğer Yavuz Sultan Selim zamanında olsaydı 17 Aralık hareketi 5-6 bin kişinin kellesi giderdi, devlete başkaldırmadır bu.” Onun üzerine toplantıyı terk etti, gitti. Böyle bir durum da yaşadım yani hiç toleransları olmayan bir gruptu. Bunlar da aslında onların sadece bir yapılanma değil, aynı zamanda bir örgüt olduğunu ve terör örgütü olduğunu çok rahat gösteriyor.”

TÜRKİYE’DE BEDİÜZZAMAN’I AMERİKA’DA MEVLANA’YI KULLANDILAR

FETÖ’nün Türkiye’de Bediüzzaman’ı Amerika’da ise Mevlana’yı kullandığına dikkat çeken Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de de bizim gördüğümüz, mesela Bediüzzaman’ın din ile bilimi birleştirici, ikna edici kitapları var, bu kitapları çok iyi kullandılar. Bunun üzerinden hareketle kendilerini insanları ikna ettikleriyle ilgili bende bir kanaat oluştu. Onlar Türkiye’de etkili olan bu yol, Amerika’daki Mevlâna. Çünkü Amerikalılar Mevlâna’ya sempati duyar, merak ederler. Ondan faydalandı diye düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum