Netanyahu'dan Kudüs için şok açıklama!

Netanyahu'dan Kudüs için şok açıklama!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "uluslararası camia, başkentimizde inşa ettiğimiz her balkon için bizi kınıyor" dedi.

Tel Aviv yönetimi, 1967'deki 'Altı Gün Savaşı'ndan bu yana devlet politikasının bir parçası olarak Filistin topraklarına Yahudi vatandaşlarını yerleştiriyor.
 
"YAPTIĞIMIZ BALKON İÇİN BİZİ KINIYORLAR"
 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Ebu Mazen (Mahmut Abbas), halkını barıştan yana eğiteceği yerde, onlara terörizm eğitimi veriyor. Esas üzücü olan ise uluslararası camia, başkentimizde inşa ettiğimiz her balkon için bizi kınıyor" dedi.
Netanyahu, güvenlik toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "İsrail'e karşı yürütülen bir terör kampanyasının tam ortasındayız. Bu kampanya, İsrail devletinin kuruluşundan, hatta daha öncesinden bu yana devam ediyor. Şimdiye kadar terörizmi bertaraf ettik bundan sonra da bertaraf etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
 
İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetleri 1967’deki ‘Altı Gün Savaşı’nın ardından düzenli bir artış gösterdi.
 
Tel Aviv yönetiminin, yarısından fazlası Batı Şeria’da olmak üzere dört ana bölgede 600 bine yakın yerleşimcisi bulunuyor.
Yerleşim faaliyetleri kronolojisine bakıldığında, 1999’a kadar Doğu Kudüs, en fazla yerleşimciye sahip bölge olarak göze çarparken, bu tarihten sonra faaliyetlerin Batı Şeria’da daha da hızlandığı görülüyor.
 
Gazze Şeridi’nin 2005’te boşaltılmasının dışında, diğer ana bölgeler Batı Şeria, Golan Tepeleri ve Doğu Kudüs’teki yerleşim sayısı, tüm uluslararası tepkiler ve alınan kararlara rağmen devam etti.
 
FİLİSTİN TOPRAKLARINA BİNLERCE KONUT İNŞAA ETTİ
 
Netanyahu'nun Doğu Kudüs'ün Şufat beldesindeki Ramat Shlomo yerleşim biriminde 660 ve Ebu Guneym Dağı'ndaki Har Homa'da 400 yeni konut inşasına onay verdi.
 
Netanyahu'nun, Ekonomi Bakanı ve Yahudi Evi Partisi'nin lideri Naftali Bennett ile çoğunluğu Filistin topraklarında kurulu olan yerleşim birimlerinde 2 bin yeni konut inşa edilmesi üzerinde anlaşmaya vardığı duyurulmuştu.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.