Netanyahu: Katliama devam edeceğiz

Netanyahu: Katliama devam edeceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dünyanın itirazlarına ve tepkisine aldırmadan Gazze'ye yönelik katliamlarına devam edeceklerini söyledi.

Netanyahu, İsrail'in 'Koruyucu Hat' adı altında başlattığı harekatın hedefinin gerçekleşmeden saldırıların sona ermeyeceğini söyledi. Başbakanlık bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, hedeflerini şöyle sıraladı: 'Terörün altyapısı zarara uğratılarak İsrail vatandaşlarının uzun süre güvenliğinin sağlanması ve sükunetin hakim olmasıdır.' İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda şu ana kadar 800'e yakını çocuk ve kadın bin 962 kişi öldü, 10 binden fazla kişi yaralandı.
 
Cami enkazında Cuma namazı
 
Gazzeliler, İsrail'in füze saldırısı sonucu büyük hasar gören es-Susi Camisi'nin enkazında Cuma namazını kıldı.
 
Nijer'den Gazze'ye destek
 
Nijer'de, İslam dernekleri üyesi 100 kadın Gazzelilere destek için başkent Niamey'de toplandı. Ülkedeki İslam derneklerinden Nijer Müslüman Kadınlar Derneği (AFMN) yetkilisi Fatma Adamu, İsrail'in saldırılarına Arap ve Müslüman aleminin sessiz kalmasına tepki gösterdi. Adamu, 'Bu bir savaş değil, öldürülen kadın, yaşlı ve çocukların katlidir' dedi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum