'Netanyahu gözaltına alınsın' kampanyasına destek artıyor

'Netanyahu gözaltına alınsın' kampanyasına destek artıyor

'Netanyahu gözaltına alınsın' kampanyasına destek artıyor

İsrail'in geçen yaz Gazze'ye düzenlediği saldırılara dikkati çekmek ve bu ay İngiltere'yi ziyaret etmesi beklenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun işlediği iddia edilen "savaş suçlarından" dolayı ülkeye geldiğinde gözaltına alınması için başlatılan imza kampanyasına destek verenlerin sayısı 90 bini aştı. 

Sadece İngiliz vatandaşları ile İngiltere'de ikamet edenlerin destek verebildiği kampanyanın 100 bin kişinin desteği alması halinde, konunun parlamentonun gündemine taşınıp taşınamayacağı tartışılacak. İngiltere Parlamentosunun internet sayfasındaki imza kampanyaları bölümünde yer alan kampanya, Manchester kentinde yaşayan 38 yaşındaki bilgisayar yazılımcısı Damian Moran tarafından geçen ay başında başlatılmıştı.

Kampanyasıyla, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "Gazze'de işlediği savaş suçları" nedeniyle ülkeye geldiğinde gözaltına alınması için İngiliz hükümetine çağrıda bulunan Moran, gündemde geniş yer bulan kampanyayla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

"Artık yeter"

Moran, yaklaşık 5 hafta önce, Netanyahu'nun eylülde İngiltere'yi ziyaret edeceğini öğrenir öğrenmez imza kampanyası oluşturmaya karar verdiğini söyleyerek, "Ben herhangi bir örgütün parçası değilim. Ben sadece kendi halinde, son birkaç yılda Filistin'de tüm bu olup biten gaddarlığı gören ve kampanyaya imza atan herkes gibi duruma 'artık yeter' diyen biriyim" dedi.

Bu konuda ilk defa böyle bir kampanya çalışmasında bulunduğunu dile getiren Moran, şöyle devam etti:

"Filistin sorununu hiçbir zaman tam olarak anlayamamıştım ancak yaklaşık 10 yıl kadar önce bu konuda yaptığım bir araştırma sonucu, öğrendiklerim beni dehşete düşürdü. Filistinlilerin karşı karşıya kaldıkları tüm korkuları anlayabildim. Netanyahu geçen yaz işlediği savaş suçlarından, 500'ü çocuk 2 bin sivili öldürmekten dolayı tutuklanmalı. Bu adam 50 cami, 2 kilise ve bir engelli merkezini yıktı. En adi saldırılar, olaylardan kaçanların gittiği 7 Birleşmiş Milletler sığınağına düzenlendi." 

Uluslararası yasalardan ötürü Netanyahu'nun İngiltere'de tutuklanmasını beklemediğini kaydeden Moran, "Zaten İngiltere Başbakanı David Cameron'ın da İsrail'deki mevcut ayrımcılığı desteklemesiyle, bunun gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Ama kampanya, Netanyahu'nun Birleşik Krallık'ta hoş karşılanmayacağına, burada istenmediğine dair açık bir mesaj veriyor" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.