Netanyahu: Evlerini yıkın!

Netanyahu: Evlerini yıkın!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "vatandaşlarına saldırı düzenleyen" Filistinlilerin evlerinin yıkılması talimatını verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'teki ofisinde Savunma Bakanı Moşe Yalon, Kamu Güvenliği Bakanı İzak Aharonoviç ve diğer yetkililerle "güvenlik toplantısı" yaptı.
 
Netanyahu, burada yaptığı konuşmada, sahadaki asker ve polis sayısını arttırılmasının yanı sıra, "İsraillilere saldırı düzenleyen" kişilerin evlerinin yıkılması talimatını verdi.
 
İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik çeşitli ihlallerinin yanı sıra, geçen hafta eylemcilere müdahalesinde Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmesi, Filistinliler nezdinde infiale neden olmuştu.
 
Gerginliğin yaşandığı bölgede dün Batı Şeria'daki "Alon Shvut" Yahudi yerleşim biriminde bir Filistinlinin 3 İsrailliye bıçaklı saldırıda bulunduğu, olayda ağır yaralanan bir kadının daha sonra hayatını kaybettiği belirtilmişti.
 
Ayrıca Tel Aviv'deki Hahagana Tren İstasyonu'nda Filistinli bir kişi tarafından bıçaklandığı iddia edilen Almog Shilony de (20) dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.