'Netanyahu Arap seçmenden özür dilemeli'

'Netanyahu Arap seçmenden özür dilemeli'

İsrail'de yapılan erken genel seçimlerde ikinci parti olan Siyonist Birlik lideri Herzog, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Arap seçmenlerden özür dilemesi gerektiğini belirtti.

 

Jerusalem Post gazetesinde yer alan haber göre, Başbakan Netanyahu’nun ilk yapması gereken işin, bu sözlerinden dolayı İsrail’deki Arap azınlıktan özür dilemesi gerektiği olduğunu söyleyen Herzog, "Netanyahu, açtığı bu yarayı iyileştirmeli. Bunu boş sözlerle değil, icraatlarıyla yapmalı" ifadesini kullandı.

"Netanyahu, İsrailli Arapları eşit kılmak için elinden gelen her şeyi yapmalı" diyen Herzog, Museviliğin, "tarih boyunca farklılıklara saygı duyması ile bilindiğini" ifade etti. 

Herzog, "(Netanyahu)  İsrail vatandaşlarının beşte biri için kullanmayı seçtiği sözlerle, Yahudi geleneğine zarar verdi veİsrail toplumunu oluşturan insan mozaiğini parçalamaya devam etti. Sözcülerinin arabulmaya yönelik sözleri açtığı yarayı iyileştiremeyecektir" dedi.

İsrail'de Salı günü yapılan genel seçimler sırasında Netanyahu, "Sağcı hükümet tehlikede. Arap seçmen sandığa akın ediyor. Solcu sivil toplum kuruluşları onları otobüslerle oy vermeye götürüyor" demişti.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.