Nereden nereye: GATA’nın başörtülü doktorları

Nereden nereye: GATA’nın başörtülü doktorları

1997’de 28 Şubat brifinglerinin verildiği, irticanbın ve başörtüsüyle mücadelenin merkezi konumundaki GATA, 20 yıl sonra başörtülü doktorların önlük giyme törenine sahne oldu

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra askeri sağlık sisteminde çok önemli adımlar atıldı. Yayımlanan 669 sayılı OHAL kararnamesiyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ile Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı eğitim hastaneleri, askeri hastaneler, dispanserler Sağlık Bakanlığı’na devredilerek sivilleşti. Ayrıca yükseköğretim birimleri de Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne aktarıldı. 

ÖZGÜRLÜKLER ARTTI

Yaşanan sivilleşmeyle birlikte bir zamanlar TSK’nın irtica hassasiyet merkezi olan GATA’nın, tarihinde ilk kez Mevlid Kandili vesilesiyle program düzenlendi. 28 Kasım 2017’de Şehit Tabip Kd. Üsteğmen Halil Akçiçek Konferans Salonu’nda düzenlenen programla GATA'da ilk kez Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. 28 Şubat postmodern darbesinden sonra FETÖ’nün kalesine dönüşen GATA’daki sözkonusu salon, askeri öğrencilerin irticayla ilgili brifingler aldığı bir yerdi. Aynı salonda geçtiğimiz günlerde bir önlük giyme töreni düzenlendi. Törende başörtülü genç doktorlar da önlük giydi.

BRİFİNGTEN BAŞÖRTÜLÜ MEZUNİYETE

Tören sırasında oldukça duygulanan Tabip Binbaşı Eray Serdar Yurdakul, "Öğrencilik yıllarımda bu salonda pek çok kez irticai faaliyetlerle ilgili askeri brifing aldık. Şimdi ise bu salonda Kur'an’ı Kerim okunuyor. Aradan geçen süreçte yaşadıklarımız gözlerimin önünden geçti. Mezun olurken bir arkadaşımın annesi başörtülü olduğu için bu salona alınmamıştı. Şimdi ise bu salonda önlük giyme törenleri düzenleniyor ve başörtülü kızlarımız doktor adayı olarak önlük giyiyor. Gurur duymamak elde değil" diye konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum