Nefret ettiriyorlar! Abdülhamid de Bediüzzaman da İslâmcıdır!

Nefret ettiriyorlar! Abdülhamid de Bediüzzaman da İslâmcıdır!

Yusuf Kaplan: Zokayı yutmak üzereyiz. Aklımızı başımıza devşirelim lütfen!

Risale Haber-Haber Merkezi

İslamcılık tartışmalarına değinen Yusuf Kaplan, "Abdülhamid İslâmcıdır. Cevdet Paşa, Said Halim Paşa, Bediüzzaman, Necip Fazıl, Sezai Karakoç, İsmet Özel, Nuri Pakdil İslâmcıdır" dedi.

İslâmcılık konusunda kafaların çok karışık olduğunu, İslâmî kesimlerin bile “İslâmcılık”tan nefret ettirilme noktasına getirildiğini belirten Kaplan, Yeni Şafak'taki yazısında "Çok tehlikeli bir şey bu! Oysa İslâmcılık derken, bütün İslâmî kesimler kastediliyor, meselenin özü bu. Bazı İslâmî kesimler de “biz İslamcı değiliz!” diye bangır bangır bağırıyorlar. Oysa hedef kendileri. Büyük bir zihnî çöküş, körleşme, felçleşme hâli bu. Bu bir FETÖ projesidir. Küresel sistemin FETÖ'ye ihale ettiği iğrenç bir proje! Zokayı yutmak üzereyiz. Aklımızı başımıza devşirelim lütfen" dedi.

İslâmcılığın Türkiye'de de, İslâm dünyasında da İslâm'ın omurgası ve sigortası olduğunu ve bunun içine bütün tarikat ve cemaatlerin girdiğine dikkat çeken Kaplan, yazısını şöyle sürdürdü:

ABDÜLHAMİD DE BEDİÜZZAMAN DA NECİP FAZIL DA

"İslâmcılık konusunda çok büyük hata yapıyoruz. “-cılık” ekinden ötürü, “İslâmcılık” kelimesi sevimsiz, hatta itici geliyor. Bu doğru. Ama şunu aslâ unutmayalım: İslâmcılık, Türkiye'de de, İslâm dünyasında da İslâm'ın omurgası ve sigortasıdır.

Abdülhamid İslâmcıdır. Cevdet Paşa, Said Halim Paşa, Bediüzzaman, Necip Fazıl, Sezai Karakoç, İsmet Özel, Nuri Pakdil İslâmcıdır.

İslamcılık, İslâm'la kurduğumuz ilişkinin aslî mi, arızî mi, doğrudan mı dolaylı mı olduğuna karar verdiğimiz “yer”dir. Burası önemli. Ulusçuluk, liberalizm, vb bütün yönelimler üzerinden İslâm'la kurulan ilişki arızî ve dolaylıdır.

Batılılar, İslâm'ı 1980'lerde “siyasal İslâm”a indirgediler. 2000'lerde teröre indirgeyerek, İslamcılığı ideoloji haline getirdiler. Bu kabul edilemez. Ama şunu zihnimize iyi kazıyalım lütfen: Batılılar, İslâmcılığı hedef tahtasına yatırıp tasfiye edince, ortada İslâm'ın doğrudan ve aslî temsilcisi kalmayacak, böylelikle İslâm kolaylıkla protestanlaştırılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum