Necip Fazıl'ın vazgeçilmezi Ayasofya'dır

Necip Fazıl'ın vazgeçilmezi Ayasofya'dır

Yeni Akit yazarı Doğan: Necip Fazılcılar Necip Fazıl’a karşı mı?

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yeni Akit yazarı D. Mehmet Doğan, Necip Fazıl'ın vazgeçilmezinin Fatih’in emaneti Ayasofya olduğunu söyledi.
 
"Necip Fazılcılar Necip Fazıl’a karşı mı?" başlıklı yazısında Necip Fazıl’ın esas mücadelesinin görünürleştirilmesi için hareket noktalarından birinin de, İslam-Osmanlı varlığının bu ülkedeki tezahürlerini savunmak olduğunu hatırlatan Doğan, "Bu savunmanın vazgeçilmezi ise Fatih’in emaneti Ayasofya’dır. Bu aslında bir kimlik mücadelesidir. Ayasofya tarih ve coğrafyaya oturmuş bir İslâm’ın tecessüm etmiş halidir. Bu toprakların geçmişini kendini katarak yorumlamaktır Ayasofya" dedi.
 
Necip Fazıl'ın "Ayasofya Hitabesi"ndeki, "129 yıl boyunca dışarıdan batı emperyalizmasının, içeriden de onların sadık ajanları sıfatıyla kozmopolitlerin, masonların ve nihayet hepsinin birden ana sermayesi ve gönüllü fedaisi halinde, adı Türk, küfür tip ve zümrelerinin idare ettiği bu cereyan, Ayasofya’yı müzeye çevirmekle, sağlık müzelerindeki balmumundan frengili suratlar şeklinde Türk’ün öz ruhunu müzeye kaldırmış oldu” sözlerini hatırlatan Doğan,  yazısını şöyle sürdürdü:
 
"Bunun zamansız bir hatırlatma olduğu düşünülebilir. Belki de tam zamanıdır. Bir gazete üzerinden Necip Fazıl ödülü ihdas edildi. Öncelikle söyleyeceğim şu: Bu ödül bir gazete ve basın kuruluşu üzerinden ihdas edilmemeliydi. 
 
Günlük düşünen ve üreten yapılar üzerinden köklü sistemler kurmak mümkün değildir. Ayrıca, çok sayıda basın ve yayın kuruluşu vardır. Bunlardan birinin icraatı diğerlerinin ilgisini zayıflatır. Nitekim, burada da öyle olmuştur. Bir gazete Necip Fazıl ödülünü sırtlanmış, duyurusu, tanıtımı bu gazete ve çevresi ile sınırlı kalmıştır. 
Necip Fazıl kendi adına ihdas edilen ödülleri, gazetenin ilan ettiği isimlere verir miydi? 
 
Bu konuda çok fazla yorum yapmayacağım. Sadece bir noktanın altını çizeceğim: Necip Fazıl Ayasofya’nın müze olarak kalması yönünde imza atan bir kişiye asla ödül vermezdi!
Necip Fazılcılar “dava taşı”nı yanlışlıkla başka bir gediğe mi koydular acaba? 
 
ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.