Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı hesaplama 2017

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı hesaplama 2017

Emeklilik yaşı yaklaşmış pek çok vatandaş SSK Ne zaman emekli olurum? uygulaması sayesinde emeklilik yaşını öğrenebiliyor. Emeklilik hesaplama robotu ve emeklilik yaşı hesaplama işlemleri haberimizde...

Çalışma hayatından sıkılan veya emeklilik yaşı giderek yaklaşmış olan binlerce vatandaş emeklilik hayalleri kuruyor. Bu nedenle SSK Emeklilik Yaşı Hesaplama fazlaca aranıyor. Ne zaman emekli olurum? sorusu emeklilik için kaç günü kaldığını hesaplamak isteyen vatandaşların merak ettiği soruların başında geliyor.

Sigortalı çalışanların pek çoğunun emekli olabilmesi için belirli bir prim günü sayısını ve miktarını doldurması gerekiyor. Primleri dolmuş olan çalışanların da belirli bir hizmet süresini tamamlamış olmaları gerekiyor. Bu iki şartı karşılayan kişiler başvuruda bulunarak emekli olma şansını elde edebiliyor. Fakat erken emekli olacakların maaşından yüzde 5 oranında bir kesinti yapılabiliyor.

Emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

Ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt için Emeklilik yaşı hesaplama internet üzerinden yapılabiliyor. Bunun için öncelikle SGK'nın sitesi üzerinden emeklilik uygulamasına gitmeniz gerekiyor.

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıda verdiğimiz linkte tıkladıktan sonra sizden kimlik bilgileriniz talep edilecektir. Ardından maluliyetiniz olup olmadığı ve erken yaşlanma durumu olup olmadığı sorusunu doğru şekilde cevaplandırmalısınız.

Sizden istenen prim ödeme gün sayısı, askerlik gün sayısı, fiili gün sayısı, yurt dışı gün sayısı gibi bilgileri de eksiksiz doldurduktan sonra GÖNDER tuşuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.