NBA’in Efsane basketbolcusu İslam’ı savundu

NBA’in Efsane basketbolcusu İslam’ı savundu

NBA efsaneleri arasında yeri olan ve attığı 38.387 sayı ile NBA tarihinin en çok sayı atan oyuncusu olma özelliğini elinde bulunduran Müslüman Basketbolcu Kareem Abdul-Jabbar dün verdiği bir röportajda İslam’ı ve İslam hukukunu savundu.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER-
Amerika’nın Meşhur ulusal televizyonu Fox News’de bir sabah programına katılan Amerika ulusal basketbol ligi efsane oyuncusu Kareem Abdul-Jabbar demeçlerinde İslam’ı ve İslam kurallarını savundu.

İslam’ın insanları modernleştirdiğini savunan Kareem Abdul-Jabbar, İslami hükümlerin de insanları “barbar” olmaktan kurtardığını savundu. Çağımız insanlarının ahlaki yozlaşmalarına değinen efsane basketbolcu, bu yozlaşmanın en büyük ilacının da yine İslam dini olduğunu sözlerine ekledi.

Karşısındaki sunucunun İslam hükümlerinin insanları öldürmeye teşvik ettiğini savunması üzerine Abdul-Jabbar; “İslam kimseyi öldürmeye teşvik etmez. Açın ve hadisleri, ayetleri bir inceleyin. Elbette hepsinde barışçıl mesajlar bulacaksınız” ifadelerini kullandı.

İslam hukukunu hukuk bilmeyen kimselerin eleştirmesinin abes olduğunu söyleyen Abdul-Jabbar, İslam hukukunun İslam ülkelerinde geçerli olacağını, Amerika gibi farklı ırkların bir araya geldiği yapılarda bunların konuşulmasının gereksiz olduğunu ifade etti.

“İslam hukuku legal bir sistemdir. Kur’an-ı Kerim’in yapmamızı emrettiği şeyleri yaşamaktır. Ben de kendi hayatımı yaşarken bunlara dikkat ediyor, dinimin bana emrettiği şekilde yaşamaya özen gösteriyorum” sözlerini sarf eden Kareem Abdul-Jabbar, Amerika’nın İslam ile olan sorununu da bir an önce çözmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Theglobaldispatch’in haberine göre Kareem Abdul-Jabbar’ın bu sözleri Amerika’lı Müslümanları memnun etti. Yakın zamanda düzenleyecekleri bir panelde kendisinin konuşmacı olarak çağrılması da düşünülüyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.