NATO'dan Türkiye'ye destek

NATO'dan Türkiye'ye destek

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Türkiye'nin terörle mücadele çabalarının yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşme Jens Stoltenberg'in talebi üzerine gerçekleştirildi. Genel Sekreter Stoltenberg, görüşmede, son günlerdeki terör saldırıları sonucu hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehit edilen güvenlik görevlileri için taziye dileklerini iletti.

Başbakan Davutoğlu da başta DAEŞ, PKK ve DHKP-C olmak üzere terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlar hakkında Stoltenberg'e bilgi verdi. 

Görüşmede gelişmeler hakkında NATO Konseyi'nin bilgilendirildiği, kamu düzeni ve ulusal güvenliğin gerektirdiği her türlü tedbirin alınmaya devam edileceği vurgulandı.

Başbakan Davutoğlu'nun ayrıca Türkiye'nin maruz kaldığı terör saldırıları sonrasında taziyelerini bildiren ve terörle mücadele çabalarına destek veren müttefiklerin, gösterdiği dayanışmayı memnuniyetle karşıladığı da kaydedildi.

Genel Sekreter Stoltenberg'in de ittifakın Türkiye'nin terörle mücadele yönündeki çabalarının yanında kararlılıkla durmaya devam edeceği belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.