NATO: 'İslam İttifakı'na destek veririz

NATO: 'İslam İttifakı'na destek veririz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ülkelerin bir araya gelerek IŞİD’e karşı savaşta oluşturacakları koalisyonu destekleyeceklerini dile getirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye’ye doğrudan askeri müdahalede bulunmayacaklarını ama daha çok uluslararası koalisyon ülkelerine destek vereceklerini açıkladı. Düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nin panelinde konuşan Stoltenberg, bir soru üzerine ülkelerin bir araya gelerek IŞİD’e karşı savaşta oluşturacakları koalisyonu destekleyeceklerini dile getirdi. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Aralık 2015'te 34 ülkenin yer aldığı 'Teröre Karşı İslam İttifakı' kurulmuştu.

Stoltenberg, ittifakın NATO askerlerini ön cepheye sürmesinden ziyade yerel güçlerin kendi ülkelerini koruyabilmeleri noktasında destek sağlayabileceğini belirterek, yerel unsurların ittifak tarafından ‘hızlı ve etkin bir şekilde’ eğitilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu noktada Afganistan örneğini veren Stoltenberg, “Afganistan’da yaptığımız yanlış bir şey varsa, o da yerel güçlerin eğitimine daha erken başlamamamızdır” ifadesini kullandı.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum