NASA'nın paylaştığı Günün Astronomi Fotoğrafı

NASA'nın paylaştığı Günün Astronomi Fotoğrafı

NASA, geçen hafta yaşanan Ay tutulmasında çekilen bir fotoğrafı, 'Günün Astronomi Fotoğrafı' etkinliğinde paylaştı. Ortaya çıkan görüntüler nefes kesici türden oldu.

Geçtiğimiz hafta Dünya'nın gölgesinin Ay'a düşmesi sonucunda oluşan nefes kesici görüntüyü deneyimleyen gözlemciler, unutulmaz anlar yaşadı.

Ay tutulmaları, Dünya'nın Güneş ve Ay arasına girmesiyle oluşan astronomik bir olay olarak biliniyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan olaydaysa dolunay şeklinde olan Ay, neredeyse Güneş ve Dünya'yla mükemmel bir şekilde sıralandı.

Bu olayın üzerinden belirli bir süre geçtikten sonra NASA, Günün Astronomi Fotoğrafı etkinliğinde Ay'ın fotoğrafını paylaştı.

aytutulmasi.jpeg
(NASA'nın paylaştığı görsel)

Cristian Fattinnnazzi isimli bir fotoğrafçı tarafından çekilen muazzam fotoğraf, İtalya, Montecassiano'dan geldi. NASA "Aristoteles, milattan önce dört yüzüncü yıllarda Dünya'nın yuvarlak gölgesini Ay üzerinde görmüştü" açıklamalarını kullandı.

Fotoğrafın çekiminden de bahseden NASA, "insanların bu denli yüksek dinamik aralıkla (HDR) fotoğraf çekebilmesi, gölgelerin de yakalanmasını kolaylaştırıyor. Geçen hafta yaşanan kısmi Ay tutulması, 15 adet görüntüden oluşuyor. Parlak olan bölümlerin fazla parlamaması için saniyenin 1/400'ü gibi kısa bir pozlamaya sahip olan görsel, en karanlık bölümlerin yanı sıra parlak bölgeleri de ortaya çıkardı" şeklinde bir açıklama yaptı.

Bu etkileyici Ay tutulmasındaki en karanlık bölümün tamamen karanlık olmadığını belirten NASA, Dünya atmosferinden yansıyan ışıkların Ay yüzeyini çok az da olsa aydınlattığını belirtti.

Bir sonraki Ay tutulmasının 26 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Talha Kerem Kalfa-Webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.