NASA'dan ödüllü kardeşlere bir destek daha

NASA'dan ödüllü kardeşlere bir destek daha

Mars toprağından oksijen üretme projesiyle NASA'nın yarışmasında dereceye giren Serhat-Onur Yüksel kardeşler, şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu yardım platformu AHBAP öncülüğünde İngiltere'de dil eğitimine gönderilecek.

Mars toprağından oksijen üretme projesiyle NASA'nın yarışmasında dereceye giren Serhat-Onur Yüksel kardeşler, şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) tarafından İngiltere'de dil eğitimine gönderilecek.

Ankara'nın Batıkent semtinde yaşayan Yüksel ailesinin 17 ve 18 yaşlarındaki oğulları Onur ve Serhat, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) ODTÜ iş birliğinde Nisan 2017'de düzenlendiği NASA Uzay Uygulamaları Yarışması'nda (NASA Space Apps Challenge) "Mars Toprağından Oksijen Üretimi" projeleriyle ikinci oldu.

Yurt dışında dil eğitimi hakkı kazanan kardeşler, maddi imkansızlıkları nedeniyle yol ve konaklama masraflarını karşılayamadıkları için bu ödülü kullanamadı ve dil okuluna ücretsiz gitme hakkını kaybetti.

Anadolu Ajansının (AA) Yüksel kardeşlerin durumunu ve anneleri Ebru Yüksel'in oğullarının eğitimine destek çağrısını içeren haberi sonrasında hem Türk Hava Yolları (THY) hem de şarkıcı Haluk Levent'in kurucusu ve Genel Başkanı olduğu AHBAP harekete geçti.

Hayırseverlerin desteğiyle dil eğitimi alacaklar

Haluk Levent'in Twitter adresinden yaptığı çağrı üzerine girişimlerine başlayan Ankara AHBAP, Yüksel ailesini dün evinde ziyaret etti. Aileyle yapılan görüşmeler sonucunda NASA'dan ödül alarak önemli bir başarıyı yakalayan kardeşlerin, okullar kapandıktan sonra İngiltere'de dil eğitimine gönderilmesi kararı alındı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.